• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transfermarkt: Sarajevo vrijedi mnogo, Borac malo

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion BiH, Sarajevo, ima ubjedljivo najskuplju ekipu od klubova Premijer lige BiH, dok je Borac na samom dnu.

 Transfermarkt: Sarajevo najskuplji tim Premijer lige, Borac na dnu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajevo je prvim tim iz Premijer lige BiH čija je vrijednost premašila 10 milina evra, a specijalizovani sajt "Transfermarkt" procijenio je da 35 registrovanih igrača "bordo tima" vrijedi 10,45 miliona evra, prenosi "Press RS".

Drugoplasirani tim na toj tabeli je Zrinjski čija ekipa se procjenjuje na 6,55 miliona evra.

Sarajevski rival Željezničar je treći sa ekipom od 5,25 miliona, evra, četvrti je Široki Brijeg sa 4,90 miliona, a na petom mjestu je Olimpic, čija ekipa prema procjeni Transfermarkta vrijedi 4,55 miliona evra.

GDJE JE BORAC?

Banjalučki Borac nalazi se gotovo na samom dnu, pretposljednji je sa procijenjenom vrijednošću od 1,83 miliona evra, a jeftiniji od Borca je samo Rudar koji vrijedi 1,05 miliona evra.

Od ekipa iz Republike Srpke, najveću vrijednost ima Radnik iz Bijeljine, čijih 28 fudbaler je procijenjeno na 2,85 miliona evra.

Ostale ekipe su na samom dnu, a među 50 najskupljih fudbalera u premijer ligi BiH samo su dva iz RS.

Najskuplji su igrači Sarajeva, koji zauzimaju šest od prvih sedam pozicija. Najviše vrijedi Gojko Cimirot koji se procjenjuje na milion evra, a iza njega je Milan Stepanov koji vrijedi 800.000 evra. Ovaj podatak govori da je uprava Sarajeva napravila sjajan posao ovog ljeta, jer je Stepanov došao kao slobodan igrač.

Na trećem mjestu je Haris Duljević (Sarajevo, 700.000), a slijede Krste Velkoski (Sarajevo), Goran Zakarić (Zrinjski) i Samir Radovac (Sarajevo)s a po 650.000 evra.

U top 10 su još Leon Benko (Srajevo) Josip Kvesić (Željezničar) i Jasmin Mešanović (Zrinjski) koji koštaju 650.000 evra, te Boris Pandža iz Širokog Brijega koji je procijenjen na 550.000 evra.

Najskuplji igrač Borca je Aleksandar Subić koji je na 23. mjestu sa 400.000 evra.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rock 'n' Metal

Nista to ne znaci, Borac je uvijek bio jedan od najboljih, a i najbolji klub u BiH, ove sezone mogao bi i da osvoji titulu, ne samo da se bori za Evropu.

pare

Tako je svake godine pa da vidimo da li će Sarajevo ostvariti bilo koji toliki transfer. Borac ih levati jer ne igraju pare već srce u junaka i ove godine Borac će se boriti za Evropu jer je jedan od najboljih klubova i ovako podmlađen

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC