• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željini golgeteri: Ne stajemo ovdje

Autor mondo.ba

Strijelci za Željezničar protiv Ferencvaroša Zoran Kokot i Ognjen Đelmić uvjereni da mogu i protiv belgijskog Standarda u narednom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pružiti vrhunsku partiju.

 Ognjen Đelmić i ZOran Kokot poslije pobjede Željezničar - Ferencvaroš 2:0 Izvor: MONDO/Samir Cacan

U Mađarskoj jedan, u Sarajevu dva gola, bez primljenog u mreži. Tako je Željezničar eliminisao Ferencvaroš i zakazao duel sa Standardom iz Liježa u trećem kolu kvalifikacija.

Svi igrači Milomira Odovića odigrali su odlično u revanšu igranom u četvrtak na Koševu, ali dva imena su upisana u onu najvažniju rubriku – strelci. To su Zoran Kokot i Ognjen Đelmić.

Fudbaleri Željezničara poslije pobjede nad mađarskom ekipom istakli su da će učiniti sve da se ovaj mladitim Želje prikaže u najboljem svjetlu i protiv Standarda.

„Hvala na velikoj podršci i korektnom navijanju naših navijača. Postići tri gola jednom velikom Ferencvarošu je ogroman uspjeh i mi smo uspjeli da poklonimo ovu pobjedu svim ljudima koji navijaju za Željezničar“, rekao je Kokot.

"S obzirom da vidimo da možemo i da imamo jednu dobrumladu ekipu uz nas par iskusnijih, možemo da kažemo da se nećemo ovdje zaustaviti, ako nas posluži sreća u Belgiji ako Bog da možda možemo napraviti jednu veliku senzaciju“, istakao je strelac prvog gola protiv Ferencvaroša.

Onaj drugi, djelo je Đelmića u 91. minutu, poslije asistencije Antolovića preko cijelog terena.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Iskoristio sam tu dugu loptu, iznenadio zadnju liniju i postigao gol. Drago mi je što sam postigao taj drugi gol i odveo ekipu u naredni krug takmičenja", rekao je Đelmić i dodao:

"Veliki vjetar u leđa bili su naši navijači. Oni su nam dali veliku podršku u ovom, jer ovo je stvarno bila velika utakmica za nas. Izuzeto mi je drago što smo prošli takvu ekipu kao što je Ferencvaroš i nadam se da ćemo u trećem kolu svima u Evropi pokazati kako možemo da igramo"

Sada slijedi duel sa Standardom...

"Imamo još sedam dana do utakmice, vidjećemo do tada šta i kako“, ipak nije htio da previše prognozira Đelmić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC