• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac predstavio pojačanja

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac predstavio pojačanja za narednu sezonu u kojoj će ciljati sam vrh tabele Premijer lige BiH.

 Fk Borac predstavio pojačanja Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Borac u sezonu ulazi sa veoma izmjenjenim timom. Mnogo igrača napustilo je Gradski stadion, ali je uprava radila i na dovođenju njihovih zamjena.

Tako je u petak predstavljeno sedam novih igrača, koji su pojačali klub u ovom prelaznom roku, a to su  Srboljub Jandrić, Nemanja Vidović, Mile Paštar (Krupa na Vrbasu), Siniša Saničanin (Rdar Prijedor), Stojko Kikić (Podrinje), Demir Jakupović, (Podgrmeč) Zvjezdan Đurđinović, (Borac Čačak) dok će Bojan Jović (Čealul) naknadno biti promovisan.

Klub kreće sa najmlađom ekipom u Premijer ligi, ali trener Vlado Jagodić ističe da je ovo ekipa željna dokazivanja, te da će ona biti još dopunjena kvalitetnim pojačanjima na određenim pozicijama.

"Najmlađa smo ekipa u ligi i to nosi specifičnu težinu, ali Borac kao Borac, kao nosilac sporta iz Banjaluke, ne smije ući u prventsvo razmišljajući da bude deseti. Zato smo i potrošili dosta novca u pripremama da selektiramo ekipu i sagledamo trenutno stanje. Ova selekcija mora biti realnost i mroa biti naodograđena na određenim pozicijama. To je za struku nezgodno jer prvenstvo počinje, ali ne bojim se tog izazova, prošao samo kroz to i prije. Ni bez pojačanja sa ovom ekipom ne bih se plašio nikoga jer oni imaju spremnost u nogama i imaju želju za dokazivanjem", istakao je Jagodić.

Očekuje se da ekipu u narednim danima pojačaju Milan Stojanović (Sloga Petrovac na Mlavi), Mićo Kuzmanović (Jagodina) i Danilo Kovačević (Sloga Petrovac na Mlavi)

"Ovo je mlada ekipa sa oscilacijama ali dopunićemo je. Dolaskom Milana Stojanovića biće upotpunjena praznina u veznom redu. Ovim momcima iz prve lige RS i FBiH treba malo vremena. Mićo Kuzmanović može dosta na bočnim pozicijama i anravno trbea nam pojačanje na mjestu špica uz Koljića koji će dobijati maksimalnu priliku. Za mene je veliki dobitak ostanak kapitena Aleksandra Subića i još dvojice igrača za koje se pričalo da će otići", rekao je Jagodić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Novo pojačanje Srboljub Jandrić ističe da su se novi igrači dobro uklopili u ekipu.

"Mislim da smo na najbolji mogući način odradili pripreme na Rogli i da smo se dobro uklopili u ovu ekipu. Mislim da ćemo zajedno sa ekipom ostvariti naše ciljeve u narednoj sezoni. U ovom derbiju Željezničar je favorit, ali mi se nećemo predati i nadam se da ćemo se u nejdelju zajedno radovati na Gradskom stadionu", rekao je Jandrić.

Predsjednik kluba čestitao je novim igračima na dolasku u Borac, ističući da je to dijelom i čast za njih.

"Nastojali smo da ekipo popunimo momcima koji su se pokazali u prvim ligama i iskakali od drugih. Za neka ključna mjesta u klbuu Borac je otvoren. Već sutra će klub pojačati najbolji igrač Prve lige Milan Stojanović iz Jagodine. U pregovorima samo sa Mišom Kuzmanovićem . Razgovoramo i o dovođenju još jednog iskusnog napadača, razgovaramo i sa Danilom Kovačevićem i ukoliko danas dobijemo potvrdan odgovoro on će se brzo pojaviti ovdje", rekao je Ilić.

Kao na svakom početku sezone on je otkrio i ambicije kluba.

"Ambicije su da se Borac nađe u vrhu tabele, a sa pojačanjima koja će doći možda budemo u situaciju da napadnemo sam vrh. Istot ako treba da opravdamo povjerenje onih koji su u kritičnom periodu stali iza nas", rekao je ilić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Na tom putu ka vrhu Borac će se već u prvom kolu sastati u nedjelju (20.00) sa Željezničarom.

"Željezničaru čestitam na izuzetnim rezultatima u evropskim takmičenjima. To je ekipa koja je u blagoj prednosti u odnosu na nas, ali pokušaćemo da ih pobijedimo napokon, jer deset mjeseci nemaju poraz, ali biće to teška utakmica. Plasirali su se, u njihovim glavama je negdje i taj Standard u četvrtak, ali to je ekipa koja zna šta je otvaranje prenstva. A i mi moramo zbog samopouzdanja da uradimo sve kako je za nas najbolje, a to je pobjeda, makar i minimalna, to bi bila nagrada za mukotrpni rad svih", rekao je Jagodić.

"Željo će doći kao i uvijek, pun samopouzdanja. Ne mogu me iznenaditi ni sa čim, znam da će ih napustiti Kvesić, ali na njegovoj poziciji ima Mladenović, imaju još igrača, koga će i da li će odmarati to je njihov problem. Ja bih volio da igramo kompletni. Ja bih volio da igraju kompletni. Garantujem da smo mi za njih nepoznanica, ne ovi standardni igrači, ali naš adut je to što nas dovoljno ne poznaju. Čvrsto vjerujem da ćemo u pristupu i željom biti na visokom nivou, a što se tiče kvaliteta to i mene zanima šta možemo. Runić nema pravo igranja, kao ni kikić zbog suspenzije i naravno hendikep je neigranje Ajdina Redžića", dodao je Jagodić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Novinarima na konferenciji održanoj na Gradskom stadionu obratio se i kapiten Aleksandar Subić.

"Ulazimo u sezonu sa izmijenjenim kadrom, ali došlo je dosta mladih igrača željnih dokazivanja. Pripreme su protekla u najboljem redu, dobro smo radili i ostvarili smo dobre rezultate što nam uliva samopouzdanje. Ne treba trošiti riječi o Željezničaru, kvalitetna ekipa sa velikim fondom kvalitetnih igrača, što pokazuje i utakmica protiv Ferencvaroša. Mi giramo na svom stadionu, pred svojom publikom i mislim da ako ispoštujemo dogovor i budemo odgovorni možemo se nadati pozitivnom rezultatu".

Subić je bio na meti mnogih inostranih klubova, ali je ostao na Gradskom stadionu, iako se u slučaju jako dobre ponude može očekivati i da napusti Borac do kraja prelaznog roka.

"Bilo je ponuda, ali u dogovoru s klubom odlučio sam da ću najvjerovatnije ostati, fokusiran sam na narednu sezonu. Očekuje nas dosta težak posao", rekao je Subić.

Borac u sezonu ulazi sa mnogo boljom finansijskom situacijom nego što je završio prethodnu, a uprava radi na tom da konsoliduje klub iz Platonove. Jedan od bitnih koraka za to biće i plan koji će biti predstavljen na Skuptšini kluba.

"Napravili smo ozbiljan dokument koji ćemo prihvatiti na sjednici Upravnog odbora i uputiti u našu Skupštinu kluba, azatim predstaviti i javnosti. Plan stabilizacije sadržan je u kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim ciljevima, a pored toga tu su i sportski ciljevi i planira se razvoj infrastrukture i omladinske škole. Angažovali smo reviziju koja će sagledati postojeću situaciju, vidjeti modalitete nastanka dugova u FK Borac , a zatim i utvrditi nama mogućnost da krenemo u konsolidaciju", rekao je predsjednik Ilić.

Za narednu sezonu minimalni budžet kluba bi trebao iznositi 1.200.000 KM.

"Na bazi dosadašnjih iskustava i onoga što imamo iza svojih leđa evidentno je da je FK Borac potrebno oko 1.200.000 KM za normalno funkcionisanje svih selekcija, a ako se uzme i održavanje stadiona i obaveza po osnovu reprograma za obaveze prema povjeriocima to je oko 1.700.000 do 1.800.000 KM. Borac će za ovu takmičarsku godinu morati obezbijediti ovaj minimum sredstava, mislim da već sada možemo da tvrdimo da ne bi trebbalo da bude upitna ova kalendarska godina, pogotovo ovaj jesenji dio da završimo a da nemamo nikakvih potresajućih okolnosti koje bi bile uslovljena određenim blokadama i onim što je do sada bilo problem za takmičenje u Premijer lige BiH. Reakcija predsjednika RS je isprovocirala neke ljude i privredne subjekte da ne mogu da sjede skrštenih ruku i posmatraju propadanje i sporta i kulture i drugih djelatnosti. Mislim da će određeni potezi i Vlade i lokalne zajednice doprinijeti da svi oni koji imaju mogućnosti da ostave dio prihoda, prema svojim statutima, za ove grane", rekao je Ilić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC