• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Turci odriješe kesu...

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Turska Superliga je tokom ovog ljetnog prelaznog roka bila među najaktivnijima u Evropi. Oko 130 igrača potpisali su ugovore sa klubovima u društvu najboljih evro-azijske države, a na pojačanja su potrošili više od 50 miliona evra!

 Turska Superliga sve jača: Klubovi na pojačanja potrošili više od 50 miliona evra Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Turska Superliga je tokom ovog ljetnog prelaznog roka bila među najaktivnijima u Evropi. Oko 130 igrača potpisali su ugovore sa klubovima u društvu najboljih evro-azijske države.

Turski klubovi su u dosadašnjem toku prelaznog roka potrošili više od 50 miliona evra. Najviše novca potrošio je istanbulski Fenerbahče. "Žuti kanarinci" su za pojačanja platili 32,18 miliona evra, više nego svi ostali klubovi Superlige zajedno.

Zanimljivo je da će naredne sezone u turskim klubovima igrati veliki broj poznatih imena. U redove turskih klubova stigli su između ostalog i Robin van Persi, Lukas Podolski, Samjuel Eto'o, Luis Nani, Mario Suarez, Rikardo Kvarežma…

Aktuelni prvak Turske Galatasaraj, koji je već u sastavu imao kvalitetne igrače poput Veslija Snajdera, Fernanda Muslere ili Felipa Meloa doveo je i njemačkog reprezentativca Lukasa Podolskog. Galatasaraj za ovaj transfer Arsenalu će platiti 2,5 miliona evra. Osim Podolskog, šampion je angažovao još pet igrača, te potrošio ukupno četiri miliona evra.

Viceprvak Fenerbahče doveo je osam igrača, između ostalih i Robina van Persija, Luisa Nanija, a i Žozefa de Souzu, Simona Kjera, Žozea Fernandaoa, najboljeg golgetera prethodne sezone u Turskoj.

"Treći velikan" Superlige Bešiktaš je, takođe, bio veoma aktivan tokom prelaznog roka. "Crno-bijeli" nakon što su prodali Demba Ba, posudili su njemačkog reprezentativca Marija Gomeza. Osim Gomeza, vratio se i Portugalac Rikardo Kvarežma. Istanbulski klub je doveo ukupno šest igrača, a potrošio je 8,25 milion evra.

I Trabzonspor je dobro poslovao ovog ljeta u Superligi Turske. Njihov najistaknutiji transferi su bili Stefan Mbija i Luis Pedro Kavanda. "Bordo-plavi" su doveli ukupno pet novih igrača potrošivši 6,25 miliona evra.

Novi Superligaš Antalijaspor je apsolutno najviše privukao medijsku pažnju sa transferom Kamerunca Samjuela Eto’a. Oni su pregovarali i sa Ronaldinjom, ali taj transfer je propao. Antalijaspor ovog ljeta kupio je 12 fudbalera.

Između ostalog, Balkanci su opet bili "meta" turskih Superligaša. Bivši igrač sarajevskog Željezničara Josip Kvesić prešao je u Antalijaspor, kao i Dejan Lazarević iz Kjeva, Avdija Vršajević iz Hajduka u Osmanlispor, Duško Tošić iz Genčlerbirligija u Bešiktaš, a Milan Lukač iz Partizana u Akhisaru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC