• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Memić: Samo ovako se može protiv moćnog Sarajeva

Autor mondo.ba

Trener Travnika Almir Memić oduševljen je partijom svojih izabranika, koji su idržali sve pritiske Sarajeva, a onda golom u 90. minutu stigli do velikog trijumfa na "Piroti". Uščuplić: "Nismo bili opasni".

 Izjave Almira Memića i Dženana Uščuplića nakon meča Travnik - Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Prethodnih nekoliko dana bili su izuzetno teški za sve Travničane.

Potrešeni iznenadnom smrću svog dugogodišnjeg kapitena Elvedina Varupe, "veziri" su izašli na megdan Sarajevu dan kasnije od planiranog, ali su odličnom igrom uspjeli doći do velikog trijumfa, prvog ove sezone.

Domaći fudbaleri izdržali su sve pritiske igrača Sarajeva, aktuelnog šampiona BiH. A onda, u 90. minutu, golom Žermana Kouadija iz Obale Slonovače, srušili su sve nade gostiju da mogu do pozitivnog rezultata na stadionu "Pirota".

"Danas smo odigrali taktički veoma dobro i parirali smo moćnom Sarajevu. Moram naglasiti moćnog, jer zaista su dobra ekipa i samo ovako se može igrati s njima", kratko je izjavio oduševljeni trener Travnik Almir Memić.

Travniku je ovo bio prvi ovosezonski trijumf, nakon što su u prošlom kolu na svom terenu doživjeli neuspjeh od Širokog Brijega 1:2.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  S druge strane, poslije odlične predstave na otvaranju sezone i ubjedljive pobjede protiv zvorničke Drine 6:1, u redovima bordo tima nadali su se da mogu pružiti još jednu dobru partiju i doći do novih bodova. Ipak, nisu u tome uspjeli.

"S obzirom da smo dominirali cijelu utakmicu, ovo je svakako iznenađenje. Pokušavali smo doči do šanse ili polušanse, ali jednostavno nismo bili opasni po gol Travnika. Donekle mogu samo biti zadovoljan igrom u polju", rekao je po završetku susreta Dženan Uščuplić, šef stručnog štaba Sarajlija.

U 3. kolu Sarajevo očekuje veliki derbi sa Širokim Brijegom, trenutnim liderom Premijer lige BiH, dok će Travnik, nakon dvije domaće utakmice, gostovati Zrinjskom u Mostaru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC