• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Travnika: Nismo u oblacima

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Taktički smo fenomenalno odigrali i moram pohvaliti igrače koji su doslovce ispoštovali sve što smo se dogovorili, odnosno što sam tražio od njih", kaže Almir Memić, trener Travnika nakon pobjede protiv Sarajeva 1:0.

 Trener Travnika Almir Memić o pobjedi protiv Sarajeva Izvor: MONDO/Samir Cacan

Almir Memić, trener Travnika i pored jučerašnje iznenađujuće pobjede nad aktuelnim šampionom Sarajevom (1:0) u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine tvrdi kako će on i njegovi igrači "čvrsto ostati na zemlji".

"Bilo je teško, ali i odlično. Zasluženo smo pobijedili šampiona. Ipak, nismo u oblacima. Znamo šta nas čeka do kraja šampiona, a to je borba za opstanak", istakao je Memić, dodavši:

"Protekle sedmice dobro smo skautirali Sarajevo. Taktički smo fenomenalno odigrali i moram pohvaliti igrače koji su doslovce ispoštovali sve što smo se dogovorili, odnosno što sam tražio od njih. Dogovorili smo se da im svjesno prepustimo posjed lopte i da ih na tzv. 'trećoj lopti' dobro markiramo, posebno Alispahića i Stojčeva koji su veoma opasni prema golu. U startu smo njih dvojicu pokušavali osujetiti da što manje učestvuju u igri i u tome smo i uspijevali i mislim da je to bila jedna od ključnih stvari, uz odlično zalaganje i trku naših igrača. Posebno je bitno i što nismo bojažljivo, već hrabro ušli u utakmicu. Pobijedili smo zaista moćno Sarajevo".

STANDARD

Memić, nekadašnji igrač Željezničara i dugogodišnji trener u timu sa Grbavice "držaće fige" bivšem klubu u četvrtak naveče u revanšu trećeg pretkola Evropa lige u kojem će "plavi" na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u Sarajevu juriti gol zaostatka iz prvog meča igranog u Belgiji, kada je prošle sedmice Standard slavio sa 2:1. "Ako budu ušli u utakmicu kao u drugo poluvrijeme u Belgiji, Željo ima šansi da napravi iznenađenje, eliminiše Standard i plasira se u plej-of Lige Evrope. Bio bi to veliki uspjeh za naš fudbal uopšte. Treba biti realan i svjestan i reći da je Standard iskusnija i kvalitetnija ekipa, tj. da je i dalje favorit. Uz pun stadion i sjajnu podršku navijača, koja sigurno niti ovaj put neće izostati, Željezničar može tražiti svoju šansu", zaključio je Memić.

Memić vjeruje da će se nakon nekoliko kola situacija na tabeli Premijer lige iskristalisati "i pored pojedinih iznenađujućih rezultata u prva dva kola, te lošeg starta nekih od jačih timova, ponajviše Željezničara i Olimpika".

"Liga će se podijeliti na dva dijela, one koji će se boriti za titulu i izlazak u Evropu, kao i klubove u borbi za opstanak. Favoriti za titulu svakako su aktuelni šampion Sarajevo, te Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski. U vrhu će biti i Olimpik, Sloboda, pa možda i Čelik. Svi ostali u ovoj sezoni na kraju koje iz lige ispada šest klubova biće bitke za opstanak, odnosno učešće u budućoj ligi 12. Jedan kiks kod kuće i eto te dole, biće baš zanimljivo", smatra Memić, koji kaže da se u drugom kolu uz pobjedu Travnika desilo još samo jedno veće iznenađenje, a da su ostali rezultati za njega manje, više očekivani:

"Iznenađenje je poraz Želje. Međutim, dok sam i ja bio u Željezničaru tradicija nam nije bila naklonjena u susretima sa Radnikom. Jednostavno, Bijeljinci nam nisu pasali. I ovaj put ispalo je kako je ispalo, ali vjerujem da će se Željo već od narednog kola vratiti u igru i iz kola u kolo kretati ka vrhu tabele. Očekivao sam i malo uvjerljiviji trijumf Slobode nad Rudarom, jer ekipa iz Tuzle zaista je veoma dobra i dobro vođena od strane Husrefa Musemića. Zrinjski je očekivano pobijedio u Zvorniku. Remi Veleža i Borca? Očekivano... Olimpik je igrački dobro pokriven i vjerovao sam da će pobijediti Čelik. Poraz Viteza u Širokom Brijegu je previsok".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC