• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Slobode pred Borac: Bodovi ostaju u Tuzli

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Kapiten Slobode Zajko Zeba u izjavi za MONDO naglasio da tuzlanski klub očekuje pobjedu nad Borcem u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

  Banjalučani su poraženi na prethodnom gostovanju na „Tušnju“ (2:0) u finišu prethodne sezone, pa Zeba ne bi imao ništa protiv da tako bude i u petak s početkom u 17 časova.

POVEZANE VIJESTI

„Pobjedom u Istočnom Sarajevu nad Slavijom (0:1) napravili smo dobru uvertiru za susret sa Banjalučanima i eventualnim trijumfom bi nastavili s dobrom serijom. Naravno, to neće biti nimalo lako jer Borac ima mlad tim, željan dokazivanja, koji nije osjetio gorčinu poraza u prva tri kola. Istina, dosad su pokazali i mnogo oscilacija u igri, što je svojstveno mladim ekipama. Protiv Željezničara su bili odlični, a opet sudeći po medijskim izvještajima , protiv Mladosti su podbacili. Pomalo je to ’toplo-hladno’, ali uvjeren sam da će ih trener Vlado Jagodić dobro posložiti i motivisati za meč na ’Tušnju’“, rekao je Zeba u izjavi za naš portal.

Ipak, uz sav respekt koji ima prema „Velikanu iz Platonove“ , uvjeren je u pobjedu Slobode.

„Mislim da smo u boljoj formi i da će bodovi ostati u Tuzli“.

Kapiten Slobode u taboru Banjalučana najviše cijeni kolegu po kapitenskoj traci - mladog Aleksandra Subića, koji se prethodne, ali i nove sezone nametnuo kao novi lider banjalučkog kluba.

„Subić je prošle i ove godine pokazao da je odličan igrač, ima dobru tehniku, brz je i vjerovatno će biti najozbiljnija prijetnja Slobodi. Opasan je u napadu na lijevoj strani i po meni bi trebao igrati više prema naprijed, a ne biti u defanzivi“.

Zeba je naravno upoznat i za interesovanje belgijskog Kortrajka za Subića.

„Volio bih i zbog njega i zbog Borca da realizuje transfer u Belgiju, a dobro bi došlo i Slobodi da ne igra protiv nas“, dodao je kapiten Tuzlaka.

Takođe je pohvalno govorio o treneru Banjalučana Vladi Jagodiću, a o šefu struke Slobode Husrefu Musemiću se izražavao u superlativima.

„I ranije sam čuo sve najbolje o Musemiću, a u posljednjih pola godine sam imao priliku da se i lično uvjerim u to. Odlličan je trener, jedn od najboljih s kojima sam sarađivao u karijeri.Po meni nije važno samo da neko dobro radi svoj posao, već su važne i one ljudske karakteristike. A Musemić ima oboje. Uostalom o trenerskom kvalitetu najbolje govore njegovi rezultati sa Sarajevom i Slobodom. Klub sa ’Tušnja’ je u njegovim dolaskom postao vrlo poštovan i stabilan premijerligaš“, zaključio je Zeba.

Vezista Slobode je u karijeri je nastupao za brojne klubove u bivšoj Jugoslaviji, od sarajevskog Željezničara, Olmpika, Zrinjskog, Brotnja iz Čitluka preko Maribora i Splita, pa do makedonske Škendije i ruske Alanije iz Vladivostoka.

Zabilježio je i pet nastupa u A reprezentaciji BiH dok je selektor bio Blaž Slišković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC