• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko nema što Sloboda ima

Autor mondo.ba

Sloboda i Borac podijelili su bodove u jednom od najzanimljivijih duela 4. kola Premijer lige BiH. Trener Banjalučana Vlado Jagodić pohvalio je tuzlanski sastav, a posebno iskusnog golgetera Mersudina Ahmetovića.

 Jagodić: Igrača poput Ahmetovića nema u Premijer ligi Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sloboda i Borac odigrali su 1:1 u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prema prikazanom na terenu, Tuzlaci su bili bliži pobjedi, propustili brojne prilike, pa na kraju zadovoljniji bodom mogu biti gosti iz Banjaluke.

POVEZANE VIJESTI

"Moram biti zadovoljan osvojenim bodom. Tačno je da smo došli do vođstva, što nam je bio cilj i u prvom poluvremenu jer smo u Tuzlu došli da iznenadimo Slobodu i ostvarimo pozitivan rezultat. Poslije kiksa protiv Mladosti, za ovu mladu ekipu to je i bod. Još jednom su pokazali da su tvrd orah svima", naglasio je trener Borca Vlado Jagodić.

On je pohvalio igru i tim Slobode, posebno apostrofirajući iskusnog napadača Mersudina Ahmetovića, koji je u 64. minutu anulirao prednost gostiju, koju je desetak minuta ranije donio Toni Jović.

"Sloboda je izuzetno kvalitetna ekipa. Igrača poput Ahmetovića nema u Premijer ligi. Zeba je pravi paker i srećan sam da su moji igrači protiv tako klasnih igrača ovdje osvojili bod", rekao je Jagodić i poručio da je Borac u određenim situacijama imao i mnogo sreće, ali je kraju iz nekih kontri možda mogao i do pobjede, što ne bi bilo realno.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Po završetku meča nezadovoljan je bio šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić, koji je u ovom meču sigurno očekivao trijumf.

"Danas nismo imali sportske sreće. Povreda Moranjkića, puno propuštenih šansi i na kraju se desi neriješen rezultat. Mislim da smo zaslužili više, ali to je tako u fudbalu. Kada ne iskoristite svoje prilike, budete kažnjeni. Rezultatom nisam zadovoljan, ali jesam igrom. Igrači su imali želju, bili motivisani, ali izostala je realizacija", poručio je Musemić.

Sloboda je stigla do sedmog prvenstvenog boda, dok mladi tim Borca ima jedan manje i još uvijek je neporažen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC