• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini potvrdio: Kovačić u Realu!

Definitivno!

Doskorašnji trener Napolija Rafael Benitez lično se mogao uveriti u napredovanje Matea Kovačića koji je, od kada je u zimu 2013. godine došao u Italiju, postajao samo bolji fudbaler. Kada je ovog leta Rafael Benitez dobio posao u najbogatijem klubu sveta Real Madridu, odmah je u planu imao i reprezentatica Hrvatske. I plan će mu se ostvariti...

Kako je Karlo Ančeloti prethodne sezone muku mučio sa veznim redom kada se povredi Luka Modrić, već na Samija Kediru gotovo nikad nije mogao da računao, Rafael Benitez je odlučio da ne ponovi njegovu grešku. Pošto u "rosteru" više nema mesta za neevropske igrače, morao je da se odrekne Brazilca Lukasa Silve, i predsednik Florentino Perez brzo je reagovao i doveo veliko pojačanje na toj poziciji.

Prema pisanju italijanske "Gazete" Real Madrid će za Matea Kovačića platiti Interu 30 miliona evra, ali ukoliko se ostvare sve ubačene klauzule u potpisanom ugovoru, "nerazuri" će zaraditi okruglo 35 miliona evra!

Nagoveštaj transfera pretvorio se u definitivni dogovor u nedelju uveče.

"Žao nam je, ali bili smo prinuđeni na ovo. Prodaja Šačirija i Kovačića pomoći će nam da uradimo više stvari u budućnosti. UEFA Finansijski fer-plej određuje neka pravila koja moraju biti poštovana", poručio je Roberto Manćini, trener Intera.

Dakle, niz Hrvata u Realu je produžen. Sada ga čine Robert Prosinečki, Davor Šuker, Robert Jarni, Luka Modrić i Mateo Kovačić!

Dobijeni novac će sigurno biti od velike pomoći treneru "nerazura", koji je ovog leta već potrošio mnogo, ali je pitanje da li će uspeti da pronađe talentovanog i važnog igrača kakav je Interu bio Mateo Kovačić.

Kovačić je za dve i po sezone u Interu odigrao 97 utakmica i postigao 8 golova. Karijeru je počeo u Dinamu iz Zagreba, da bi se za 15 miliona evra preselio u Milano decembra 2013.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC