• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj put čudo je izostalo na Kamp Nou

Autor mondo.rs

Verovatno najuspešniji klub u Evropi poslednjih desetak godina nije uspeo da nadoknadi 0:4 u revanšu Superkupa Španije. Niti da dođe do utešne pobede...

Imao je Atletik Bilbao velikih 4:0 protiv Barselone posle prvog meča Superkupa Španije, ali niko nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da će trofej u Baskiju.

Videlo se to najbolje po postavci gostiju kada su izašli na revanš, pošto su od prvog minuta utakmice na Kamp Nou gotovo svi igrači u crveno-belim dresovima stajali na 25-30 metara od svog gola.

BARSELONA: Bravo - Alveš, Pike, Maskerano, Matje - Rakitić (68. Sandro), Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Pedro (68. Munir).

ATLETIK BILBAO: Iraizoz - Boveda, Ečeita (68. Elustondo), Laporte, Balenziaga - Gurpegi - De Markos, Benat (83. Riko), Eraso, Susaeta - Aduriz (81. Sola).

Defanizvna taktika Ernesta Valverdea, uprkos uplašenoj igri njegovog tima u pojedinim trenucima, donela je željeni rezultat, pošto je Atletik primio "samo" jedan gol u prvom poluvremenu.

Bilo je to u 43. minutu, posle čudesne akcije domaćih fudbalera: Inijesta je sjajno "povukao" sa svoje polovine, Rakitić centrirao sa desne strane, Luis Suarez lucidno grudima proigrao Mesija, a on posle prijema grudima šutirao u mrežu. Kao u video-igrici.

mesi
Izvor: YouTube


Znajući da su njihovi ljubimci mnogo puta do sada sada činili čuda na svom stadionu i obarali rekorde u broju datih golova, osvojenih trofeja i sličnom, navijači Barselone ponadali su se novom pisanju istorije u drugom poluvremenu, ali čudo je izostalo. Nisu Mesi, Inijesta i ostali uspeli da protiv disciplinovanog i borbenog rivala nadoknade ogromnih 0:4. Nisu uspeli i da dođu bar do utešne pobede, pošto je meč završen nerešeno - 1:1.

Priliku za revanš fudbaleri Barselone imaće već u nedelju u Bilbau, od 18.30, pošto se ova dva kluba ponovo sastaju u prvom kolu Primere.

U tome im je prilično odmogao i njihov saigrač, Žerar Pike, koji je zbog burnog protesta kod linijskog sudije zaradio direktan crveni karton u 56. minutu.

Gosti su posle toga "umrtvili" igru i strpljivo čekali poslednji sudijski zvižduk kako bi drugi put u istoriji kluba došli do pehara nacionalnog Superkupa. Prethodno su to uspeli davne 1984. godine. Za razliku od njih, Barselona je čak 11 puta osvajala ovaj trofej, po čemu je rekorder u Španiji.

Da situacija bude još teža po domaćina, pobrinuo se junak prve utakmice - trostruki strelac Aduriz, koji je u 74. minutu doneo izjednačenje svom timu svojim četvrtim golom u ovom dvomeču.

U poslednjim minutima utakmice direktan crveni karton dobio je i Kike Sola, koji je samo pet minuta pre toga ušao u igru, ali tada već sve bilo rešeno...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC