• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći transfer u istoriji PL BiH...

...ostvario je doskorašnji fudbaler Sarajeva Gojko CImirot prelaskom u grčki PAOK iz Soluna.

 Sarajevski mediji tvrde da je Cimirotova cijena iznosila oko dva miliona evra što je dosad najskuplji transfer u istoriji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pod uslovom da je informacija istinita jer su i Grci, ali i klub sa "Koševa" samo potvrdili da je dogovoren transfer, ali bez specijalnih pojedinosti oko novca.

Cimirot je u izjavi za klupski sajt Sarajeva naglasio da je prelazak u PAOK stepenica više u njegovoj profesionalnoj karijeri, ali i podvukao da duguje veliku zahvalnicu bordo klubu.

"I ranije, u počecima bavljenja fudbalom u seniorskoj konkurenciji, istakao sam kako je u Bosni i Hercegovini klub Sarajevo onaj, za koji želim igrati. Jako sam sretan što sam imao priliku nositi bordo dres i nastupati pred koševskom publikom. Osjećam se ponosno, sada, kada gledam na sve ono što je bilo u protekle dvije godine. Osvojili smo Kup BiH i naslov prvaka države, te najboljim navijačima u Bosni i Hercegovini donijeli veliku radost. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima u klubu na odličnoj saradnji u protekle dvije godine i takođe, hvala našim sjajnim navijačima, koji su, kako mene, tako i naš tim podržavali", izjavio je Cimirot i dodao:

"Prelazak u PAOK za mene predstavlja stepenicu više u karijeri. Grčka liga je kvalitetna i nadam se da ću ispuniti očekivanja svih u novom klubu".

Vezista iz Trebinja je odigrao 78 zvaničnih utakmica za Sarajevo, kao i dva nastupa u dresu A reprezentacije BiH, dok je selektor "zmajeva" bio Safet Sušić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC