• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Da "skinemo" Olimpik

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Posljednje dvije utakmice na Gradskom stadionu, Borac je izgubio od Olimpika minimalnim rezultatom 0:1, pa će četa Vlade Jagodića u nedjelju od 19 časova pokušati konačno da prekine neugodni niz u Premijer ligi BiH.

 Premijer liga BiH: Borac dočekuje Olimpik Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac će u nedjelju od 19 časova na Gradskom stadionu u okviru 5. kola Premijer lige BiH ugostiti ekipu Olimpika.

Sarajevski tim, aktuelni osvajač Kupa BiH i ovogodišnji učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope nije dobro startovao u novoj sezoni. Nakon četiri odigrana kola sa samo dva osvojena boda drži premijerligaški "fenjer".

Ipak, trener Banjalučana Vlado Jagodić dobro je upoznat sa kvalitetom rivala i smatra da trenutno stanje ne oslikava pravu jačinu popularnih "vukova".

"Dolazi nam Olimpik kojeg se ne smijemo plašiti, ali ga moramo maksimalno uvažavati. To je najstarija i najiskusnija ekipa u ligi. To je jedan od rijetkih klubova koji se može pohvaliti da na Gradskom stadionu ima bolji skor od Borca. Nadam se da ćemo ovjeriti bod iz Tuzle pobjedom protiv Olimpika", rekao je Jagodić na konferenciji za novinare, koja će ubuduće biti jedino mjesto gdje će mediji moći dobiti izjave od igrača i stručnog štaba crveno-plavih.

Susret sa najmlađim sarajevskim premijerligašem Borac dočekuje bez nekoliko izuzetno bitnih igrača, čiji nastup je pod velikim znakom pitanja.

Ono što je sigurno, zbog povrede za tim ne može konkurisati mladi napadač Miloš Kukić, dok bi se Ajdin Redžić mogao vratiti u puni trenažni proces i biti na raspolaganju Jagodiću tokom reprezentativne pauze.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

POZIV NAVIJAČIMA

S obzirom da se meč igra u nedjelju od 19 časova, Jagodić vjeruje da će posjeta biti mnogo bolja nego protiv Mladosti. "Očekujem mnogo bolju posjetu nego protiv Mladosti. Ovim mladim momcima je potrebna podrška. Nije im lako kada igraju pred 500 navijača, a prije samo 14 dana je bilo 5.000. Zašto? Ja i dalje ne mogu da vjerujem da se ovdje više gleda Željezničar nego ova mlada ekipa Borca", naglasio je trener crveno-plavih.

"Uvijek sam optimista, vjerujem u ove momke, bez obzira što imamo velike probleme. Nikada nisam tražio alibi, ali činjenica je da su nam tri dana van stroja standardni igrači Toni Jović, Uglješa Radinović i Petar Ilić".

"Imamo i tehničke probleme koji su van naših okvira", rekao je Jagodić misleći na večerašnji koncert Željka Joksimovića na Gradskom stadionu, zbog kojeg je ekipa primorana da trenira na drugim terenima.

Borac je dobro startovao ove sezone. Ostvaren je jedan trijumf, te tri remija. Ipak, na četiri utakmice postignuta su samo četiri pogotka, pa će najnovija pojačanja Lazar Marjanović i Mićo Kuzmanović, koji su danas zvanično predstavljeni, pokušati da riješe taj problem.

"Kada sam rekao da je vrijeme da pobijedimo Olimpik, nisam to uradio da bi njih preplašio, jer oni se ne plaše nikoga. Njihovi rezultati su trenutno loši, ali oni su prepuni znalaca i iskusnih igrača, jedini privatni klub u Premijer ligi BiH, a vi znate šta to znači. Učinićemo sve da odigramo kvalitetnu utakmicu", poručio je trener Borca.

Borac i Olimpik do sada su u Banjaluci igrali šest puta, a obje ekipe imaju po tri pobjede, s tim da su se Sarajlije radovale u posljednja dva meča. U pretohdne dvije sezone rezultat je bio identičan, 0:1.

"Nadam se da igrači poslije kiksa protiv Mladosti shvataju da ovdje moraju proliti krv i znoj. Svako svakog može iznenaditi i pobijediti i moramo biti oprezni. Želja nam je da konačno 'skinemo' Olimpik jer dva posljednja poraza su velika opomena, pa zašto ne bi bila treća sreća", nada se Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Mladi defanzivac Siniša Saničanin poručio je da u duel sa timom iz Sarajeva moraju ući sa velikom dozom opreznosti.

"Svi smo svjesni da će biti dobar derbi i čvrsta utakmica. Olimpik je kompaktna ekipa koju respektujemo. Igraće pod pritiskom, s obzirom da su posljednji na tabeli, a mi ćemo pokušati maksimalno to da iskoristimo. Oprezno ćemo ući u meč jer samo tako možemo ostvariti željeni rezultat", istakao je Saničanin.

Utakmicu Borac - Olimpik sudiće Elvis Mujić iz Banovića, sa pomoćnicima Željkom Marićem (Doboj Istok) i Tonijem Bandićem (Grude). Prenos je na Areni sport 1.

Izvor: MONDO/Ilustracija

PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO:

Subota:
Čelik - Sarajevo (17 časova)
Radnik - Sloboda
Vitez - Mladost

Nedjelja:
Rudar Prijedor - Travnik (17)
Slavija - Drina
Željezničar - Velež
Zrinjski - Široki Brijeg (19)
Borac - Olimpik

TABELA: Zrinjski 12, Radnik 8, Široki Brijeg 7, Sloboda 7, Čelik 7, Sarajevo 6, Borac 6, Travnik 6, Slavija 5, Rudar Prijedor 4, Željezničar 4, Velež 3, Mladost 3, Drina 3, Vitez 3, Olimpik 2.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

UPRAVA NAPOLJE

Uprava nije bila u stanju da pomjeri mec sa Olimpicom, ali je zato znala uzeti pare za koncert u dzepove, kako drugacije, kao i sa parama Vlade RS (pardon parama poreskih obveznika). UPRAVA NAPOLJE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC