• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo ne odustaje: Šta je sa sudijskom greškom?

Autor mondo.ba

Uprava kluba sa Grbavice nastavila prepisku sa FSBiH saopštenjima u vezi sa suđenjem na utakmici protiv Širokog Brijega.

 FK Željezničar izdao novo saopštenje u vezi sa suđenjem na meču protiv Širokog Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Derbi 4. Kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Željezničara završen je podjelom bodova (1:1), a od tada do danas traje “rat saopštenjima” između FK
Željezničar i FSBiH.

Iz tabora Željezničara nekoliko puta su se oglasili u smatrajući da su grubo oštećeni u Širokom Brijegu, potom je reagovao i FSBiH, a tim sa Grbavice u utorak je uzvratio novim saopštenjem, koje prenosimo u sjelocsti:

“FK Željezničar još uvijek nije dobio relevantan odgovor od Komiteta za suđenje FS/NS BiH o spornom detalju koji se dogodio na utakmici sa NK Široki Brijeg kada je na očigled sportske javnosti poništen regularan pogodak u 93. minuti utakmice.

U saopštenju izdatom 21.08. Savez se ni jednom rečenicom ne dotiče argumenata koje je FK Željezničar ponudio niti uopšte komentariše sporni detalj i poništeni pogodak. Na taj način je komunicirano prema FK Željezničar i cjelokupnoj sportskoj javnosti da je odluka Komiteta za suđenje konačna i da nije podložna dodatnoj analizi na bazi novih činjenica koje je ponudio stručni tim Kluba.

Zbog zaštite regularnosti takmičenja, a u skladu sa principom transparentnosti, FK Željezničar apeluje da Komitet za suđenje kao savjetodavno tijelo Izvršnog odbora FSBiH obavijesti sportsku javnost, navijače i strukture FK Željezničar ko je odgovoran za to što je poništen regularan pogodak i oduzeta pobjeda, te koje sankcije u takvim situacijama Komitet za suđenje praktikuje.

Ako uzmemo u obzir da je isti sudija pogriješio kod signalizacije ofsajd pozicije u 66. minuti utakmice, a što je i Komitet za suđenje priznao kao grešku, onda ovakvo dijeljenje pravde možemo smatrati tendencioznim.

U dijelu saopštenja FSBiH koje se odnosi na novčana sredstva koje je Savez doznačio FK Željezničar, želimo obavijestiti javnost da se radi o iznosima koji su bili dostupni svim premijerligaškim klubovima u okviru donacije UEFA za obnovu infrastrukture na stadionima. Stoga smatramo da je bilo primjerenije pokazati nivo sredstava koji je doznačen svakom klubu kako bi se imao kompletan uvid u aktivnosti Saveza.

U kontekstu pomenutog saopštenja FSBiH, FK Željezničar kategorički odbija sve insinuacije da bilo koji pojedinac u Upravnom odboru Kluba, pa čak i Predsjednik UO, može biti iznad interesa Kluba i nastupati unilateralno po bilo kojem pitanju koje se odnosi na operativni rad i vrijednosti FK Željezničar.

Na kraju, FK Željezničar želi apostrofirati da je potpuno neprimjereno da se u saopštenju FSBiH u negativnom konekstu dovodi u vezu legitimno obraćanje FK Željezničar prema Izvršnom odboru FSBiH s ciljem zaštite interesa kluba i regularnosti takmičenja sa predstojećim kvalifikacionim utakmicama reprezentacije BiH”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC