• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Upali smo u zamku Andore

Autor mondo.ba

Selektor BiH Mehmed Baždarević zadovoljan osvajanjem tri boda protiv Andore (3:0), ali je istakao da je njegova ekipa nasjela na provokacije umjesto da postigne još neki gol.

 Mehmed Baždarević poslije pobjede BiH nad Andorom Izvor: MONDO/Samir Cacan

“Zmajevi” su u nedjelju u Zenici došli do očekivana tri boda sa Andorom, prijeko potrebna pred mečeve sa Velsom i Kiprom koje selekcija BiH takođe mora da dobije.

Izabranici Mehmeda Baždarevića odigrali su dobro prvo poluvrijeme u kojem su postigli sva tri gola, ali u nastavku nisu imali igru, prilike, a čak su i ostali bez isključenog Muhameda Bešića koji će propustiti vjerovatno ostatak kvalifikacija.

“Mislim da je ovo dobar rezultat jer nam je trebala pobjeda. Bilo je puno nervoze, mislim da je protnvik nastojao kao i u prvoj utakmici da provocira, u stvari igrali su svojim oružjem, pokušavali su faulima, prekidima, provokacijama. Mi smo bili malo naivni, umjesto da igramo, da damo gol više mi smo ušli u njihove zamke, pa drugo poluvrijeme nije bilo baš strašno za Andoru”.

Selektor BiH kaže da je bodovno plan ispunjen, ali da neke druge stvari nisu odrađene kako treba.

“Bilo je važno da odradimo ovdje bez povreda i kartona, nažalost bilo je i povreda i kartona. Iza ovakve utakmice mora biti više discipline. Treba da izvučemo pouke iz ovog što se dešavalo”.

O samoj igri, koja je bila mnogo lošija u drugom dijelu utakmice selektor je rekao:

“Nije lako igrati protiv ekipa da ovako stoje. Ideja je postojala, da izađamo, da imamo brži protok lopte, da se ne nabijamo u sredinu, ali sigurno nije bilo lako izvodljivo. Bilo je tehničkih grešaka, ali istakao bih da smo uzeli tri boda što je najvažnije. Jako teško je kad se spremaš za ekipu koja igra ovako, gdje nemaš pravog protivnika, ali mislim da smo mi morali biti još disciplinovaniji i još pametniji. Ušli smo u neke zamke koji su nam postavili”.

O izmjenama Džeke i Pjanića selektor kaže:

“Puno smo razmišljali o kartonima i povredama, Džeko je uradio jako dobro svoj dio posla i uradii smo sve da ga sačuvamo. Bešić je dobio crveni, nismo smjeli napraviti takve greške ali to ćemo riješiti unutar ekipe. Protiv Velsa ćemo biti bolji, ovo je za nas bio jedan trening, ali morali smo dati malo više. Već u utakmici sa Belgijom imao je udarac, ne znam da li je sada isti, ali žalio se i nismo htjeli da rizikujemo, zbog njega, nejgovog zdravlja i kluba, kako bi nam došao što spremniji sljedeću utakmicu"

Slijedi meč sa Velsom, liderom Grupe E, a potom gostovanje na Kipru, a oba meča “zmajevi” moraju da pobijede kako bi izborili baraž za plasman na EURO 2016.

“Imaćemo teškog protivnika, međutim, znamo šta će ih čekati na ovom stadionu. Nadam se da će forma igrača biti dobra, da će oni koji nisu u najboljoj popraviti tu formu. Ima vremena, optimista sam ali mislim da momci zajedno sa publikom mogu napraviti dobar rezultat u ta dva meča što su ostala”, rekao je Baždarević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC