• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerligaši ponovo pune kasu FSBiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

FK Željezničar kažnjen je sa sa 4.000 zbog "kršenja Pravilnika ponašanja članova fudbalske organizacije i komentarisanje suđenja", predsjednik plavih Almir Gredić, sa 3.000 KM .

 Kazne za Željezničar, Čelik, Sarajevo, Drinu, Široki Brijeg Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Almir Gredić, predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar kažnjen je sa 3.000 maraka, a tim sa "Grbavice" sa 4.000 zbog "kršenja Pravilnika ponašanja članova fudbalske organizacije i komentarisanje suđenja", odlučeno je na današnjoj sjednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH).

Odluka je donesena nakon niza javnih reakcija Gredića i ostalih čelnika Želje, koji su kritikovali suđenje u prvenstvenom susretu sa Širokim Brijegom (1:1), te rad pojedinih funkcionera FS BiH.

Iz istog razloga, "kršenja Pravilnika ponašanja članova fudbalske organizacije i komentarisanje suđenja" u dosadašnjem toku šampionata sa po 1.500 KM sankcionisani su Drina i Široki Brijeg.

Disciplinska komisija FS BiH, pod predsjedavanjem Gorana Kosorića, na sjednici održanoj u Sarajevu izrekla je kazne i po osnovu ostalih prekršaja disciplinskog pravilnika u utakmicama četvrtog, petog i šestog kola Premijer lige BiH.

Shodno tome, Čelik je zbog rasističkog ponašanja i upotrebe pirotehničkih sredstava u susretu četvrtog kola sa Travnikom kažnjen sa 3.500 KM. Uprava zeničkog premijerligaša zbog ponavljanja istog prekršaja u meču petog kola protiv Sarajeva na račun FS BiH bit će primorana uplatiti dodatnih 6.000 KM.

Između ostalih, kažnjeno je i Sarajevo. Aktuelni prvak BiH zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava i megafona od strane vlastitih navijača u susretu četvrtog kola protiv Zrinjskog sankcionisan je sa 2.500 KM.

Još drastičnije, sa 6.000 KM, bordo tim kažnjen je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača koji su izazvali prekid utakmice sa Čelikom u Zenici u trajanju od 19 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC