• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković: Neka se o derbiju priča danima...

Autor mondo.rs

Šef struke Partizana poručuje da njegov tim spremno dočekuje duel sa Crvenom zvezdom i da je najvažnije da sve protekne u granicama fer-pleja.

 Trener FK Partizan Zoran Milinković pred vječiti derbi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Šampion Srbije Partizan u subotu od 18 časova odigraće na stadionu Rajko Mitić prvi ovosezonski derbi.

Trener crno-belih Zoran Milinković prvo je istakao da se nada da će u Beogradu biti dobar fudbalski meč, bez incidenata.

"Partizan i Crvena zvezda jesu rivali, ali ni jedni ni drugi nismo za neku pogrešnu osrašćenost ili ne daj Boze mržnju. Želim da sve bude u granicama fer-pleja. Da se priča o lepim potezima, a nekim incidentima. Očekujemo da se sutra dogodi sve ono što derbi nosi - dobru igru dva tima, rezultatsku neizvesnost i nešto pozitivno o čemu će fudbalska Srbija danima pričati".

Milinković kaže da je njegov tim spreman za derbi.

"Ono što je dobro za Partizan je to da su svi dobro i u konkurenciji za tim. Za sada je sve u redu, možemo da računamo na sve raspoložive snage. Verujem da smo pauzu iskoristili dobro i da maksimalno spremni čekamo derbi".

On se osvrnuo i na rivala.

"Zvezda je dovela dosta igrača u poslednjem prelaznom roku, ostvarenog trenera, čiji rad veoma cenim i time je pokazala svoje ambicije".

"Zvezda se dosta razlikuje od onog tima prosle sezone. Stiglo je dosta kvalitetnih igrača. Ali ne bih mogao sada da govorim o njima. Još je rano. Ti novi igrači Ibanjez, Donald, Vered, Srnić su doneli kvalitet. Jmi smo dobro analizirali njihovu igre i videli šta pokušavaju da urade. Nadam se da ćemo ih osujetiti u njihovim planovima".

Od kojih igrača preti najveća opasnost po gol Partizana?

"Nesumnjivo su najopasniji Ibanjez i Donald. Katai je igrač koji uvek može da dobije inspiraciju,a tu su i Luka Jovic, Grujić..."

Nedavno ste izjavili da je Zvezda igrala sa igračem više odnosno protiv 10 protivničkih, da li ste se spremili za takav scenario?

"Izneo sam potpuno tačne i nepobitne činjenice. S obzirom na to da će sudiji Mažicu ovo biti 11 derbi, i da je on naš najbolji sudija, verujem da će celokupna javnost biti mirna oko kriterijuma suđenja. Nismo razgovarali o tome i pripremali se za taj scenario ako ostanemo sa deset igrača", rekao je Milinković.

Da li je prednost Partizana što je odigrao više mečeva ove sezone?

"Možda smo mi uigraniji tim zbog toga, ali derbi odlučuju nijanse. Tu utakmicu prati veliko rivalstvo i odlučuje inspiracija. Voleo bih da nam iskustvo iz Evrope pomogne. Verujem i da smo se osvežili u ovoj pauzi".

BALAŽIC: SPREMNI ZA SVA TRI BODA

Defanzivac Partizana Bregor Balažic sa nestrpljenjem, kao i ostatak ekipe, očekuje derbi sa Crvenom zvezdom. On veruje da crno-beli mogu u Ljutice Bogdana da zabeleže pobedu. "Derbi uvek ima veliki značaj. Nema razlike u pripremi u odnosu na bilo koju drugu utakmicu, jer Partizan uvek radi maksimalno i nije važno ko je sa druge strane terena. Uvek se spremamo da napadamo i verujem da ćemo kroz disciplinu na terenu stići do tri boda". Crveno-beli ističu da je odbrana najslabija tačka Partizana. "U svim ekipama na svetu se greši, tako je i u Partizanu. Odbrana je najosetljivija, jer kad ona zakaže ugrožen je gol. Ali mi smo ipak samo ljudi, a ne roboti, učinićemo da te greške svedemo na minimum i stignemo do dobrog rezultata". Slovenac je dodao i da igrači Partizana ne osećaju poseban pritisak pred derbi. "Ne osećamo pritisak. Rekao sam da je ovo utakmica kao i svaka druga. Lično sam spreman da čuvam bilo koga i da mu ne dozvolim da uđe u šansu.", napomenuo je Balažic.

Na svaki pomen ko bi mogao da bude starter u ekipi Partizana Milinković je odbija da priča na tu temu.

"Ne bih želeo da izjavljujem ništa na temu oko izbora igrača i tima za derbi".

Crvena zvezda trenutno je vodeći tim na tabeli sa 20 bodova, dok Partizan ima 15 bodova, ali i meč manje. Trener Partizana prokomentarisao da li bodovni zaostatak izaziva pritisak.

"Partizan ima utakmicu manje, tako ne možemo da govorimo o jasnoj bodovnoj prednosti, jer nismo u egalu po broju utakmica".

Valeri Božinov trenirao je tek poslednjih dva dana, pa je nepoznanica koliko je fizički spreman i da li uopšte postoje šanse da zaigra sutra.

"Najvažnije je da je on zdrav i u trenažnom procesu. Na osnovu analiza prethodnih dana videćemo kakvo je njegovo opšte stanje i shodno tim procenama doneti odluku o tome kada će zaigrati", ostao je "zakopčan" Milinković.

Na prošlom derbiju Milinković je iznenadio javnost odlukom da Petar Grbić bude najistureniji fudbaler Partizana, pa je novinare zanimalo li šef struke crno-belih sprema nešto slično i za sutra.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Tada ne bilo tako. Sada imamo nekoliko opcija koje razmatramo".

Grbić je prošle sezone u šampionskom timu imao bitnu ulogu i korektno izvršavao zadatke, a sada je u drugom planu, a neretko nije ni na klupi...

"Stvar zadire u klupsku politiku koju neću da komentarisem. Znate da je prelazni rok iza nas. Obavljeni su razgovori sa fudbalerima i to prilikom neki od njih su jasno definisali uslove, među kojima su Bandalovski i Grbić. Želeli su da učine sve da odu i ta činjenica nas je naterala da se oslonima na igrače koji će tu biti cele godine. Sada kada je prošao prelazni rok svi podjednako konkurišu za tim i sada računamo na njih. Nema nikakvih problema. Licno Petra cenim. Žao mi je sta se desilo sa Lukom i Ivanom Petrovićem, jer to nije dobro ni za klub ni za igrače. Nekada ima zahteva od menadžera i sve može baš da se zakomplikuje..."

Milinković je pričao i Saši Iliću, ali nije želeo konkretno da odgovori na pitanje da li u subotu kapitena možemo očekivati na terenu od prvog, 45 ili 75. minuta?

"Kada sam došao u Partizan Saši Iliću sam rekao da je on za mene uvek starter u ekipi. Njegova pomoć nam je veoma potrebna i mnogo nam znači ne samo na terenu, već i nama u stručnom štabu".

Nepoznanica je i da li će se među 18 igrača koji će se biti u protokolu naći i ime nekog novajlije koji su u finišu prelaznog roka stigli u Partizan

"Žao mi je što ne mogu da računam na Nemanju Mihajlovića. Neca je neko koga sam mnogo želeo u ovom prelaznom roku. Videcemo za Lekovića, Subića i Alena Stevanovića. Dobro su radili i bez problem integrisali u svlačionicu".

Posle derbija pašće odluka i o tome da li će Partizan dobiti još jednog novog člana.

"Makedonski štoper Aleksandar Damčevski već neko vreme trenira sa Partizanom. Dosta lepog smo videli od njega u prethodne dve nedelje, a posle derbija ćemo sesti i doneti konačnu odluku".

***NAPOMENA: Ne zaboravite da 149. "večiti derbi" u subotu (osim na kanalu Arene sport), možete da pratite i posredstvom Telekomovog sajta kliksport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC