• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Huntelara hoće - neće, HOĆE!

Autor mondo.ba

U posljednjem meču četvrtog kola Bundeslige Majnc je namučio Šalke. Ključna figura meča bio je kapiten domaćih Klas Jan Huntelar.

Od tragičara do heroja!

Klas Jan Hunteral promašio je jedanaesterac u prvom poluvremenu duela sa Majncom, ali se ipak u nastavku iskupio golom, ukupno 70. u 130 mečeva u dresu Šalkea.

A koliko voli da igra protiv Majnca, pokazuje podatak da je četiri od posljednjih sedam bundesligaških golova dao upravo današnjem rivalu. Poslije het-trika u prošloj sezoni (4:1), danas je dodao još jedan.

Sijevale su prilike pred golom gostiju u prvom poluvremenu posljednjeg meča četvrtog kola Bundeslige, a zašto se mreže nisu tresle, najveći krivac bio je upravo Huntelar.

Već u 4. minutu imao je idealnu priliku da postigne vodeći gol, ali nije uspio da realizuje jedanaesterac. Tačnije, golman Majnca Loris Karius ga je "pročitao" i izvrsnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

I nakon promašaja sa "bijele tačke", Šalke je nastavio sa atacima. Maks Majer, pa ponovo Huntelar, a onda i Johan Gajs. Svi su šutirali, niko nije pogodio cilj.

Mogli su gosti da kazne sve promašaje ekipe iz Gelzenkirhena u 32. minutu. Junuz Mali bio je pomalo sebičan, šutirao, a lopta je završila pored desne stative golmana Šalkea Ralfa Fermana.

Ipak, u finišu prvog poluvremena konačno golovi na "Veltins Areni".

Majnc je pokazao zašto je uz Bajern Minhen i Volfzburg imao najbolju odbranu u ligi, ali je ipak kapitulirao u 37. minutu. Nakon što napadači domaćih nisu uspjeli da savladaju Fermana, uspio je to defanzivac Žoel Matip, i to nakon kornera.

Šok za domaće uslijedio je samo šest minuta kasnije.

Ono što nije uspio u 32, Mali je uradio u 43. minutu. Nakon sjajne akcije kompletne napadačke linije gostiju, "ispala" je odbrana Šalkea, a poslije pravog karambola u petercu Šalkea i stative Kristijana Klemensa, na pravom mjestu se našao Mali i ugurao loptu u praznu mrežu, 1:1.

Odličan meč u prvih 45 minuta.

Ipak, u nastavku Holanđanin je proradio i iskupio se za promašaje u prvom poluvremenu. U 61. minutu oslobodio se svojih čuvara i iskosa sa desne strane pogodio za 2:1. Drugi gol u sezoni, nakon što je bio strijelac protiv Verdera u ubjedljivom trijumfu 3:0.

U 86. minutu Majer je imao priliku da riješi meč. Dobio je upotrebljivu loptu sa desne strane, bio u idealnoj prilici, ali je traljavo šutirao i lopta je završila visoko iznad prečke. Minut kasnije ponovo se našao u šansi, ali je ovaj put izblokiran.

Malo je nedostajalo da Majnc kazni promašaje domaćih u finišu. Sjajno je, međutim, u par navrata reagovala odbrana Šalkea na čelu sa čuvarom mreže Fermanom.

Huntelar je zatim pokušao s centra da pogodi prazan gol, jer je golman Majnca Karius krenuo u napad kod kornera, ali Holanđanin nije bio precizan kao u 61. minutu.



Sead Kolašinac u sudijskoj nadoknadi zamijenio je Majera i dobio par minuta na terenu.

BUNDESLIGA - 4. KOLO:

Šalke - Majnc 2:1 (1:1)
/Matip 37, Huntelar 61 - Mali 43/

Hofenhajm - Verder 1:3 (0:1)
/Vargas 49 - Junuzović 45, 90+3, Udža 90+2/

Subota:

Bajern Minhen - Augzburg 2:1 (0:1)
/Levandovski 77, Miler 90 pen - Esvajn 43/

Hanover - Borusija Dortmund 2:4 (1:2)
/Sobieh 18, 53 - Obemejang pen 35, 85, Mkitarijan 44, Felipe autogol 67/

Herta - Štutgart 2:1 (2:1)
/Haraguči 13, Lustenberger 45+3 - Šunjić 36/

Ingolštat - Volfzburg 0:0

Leverkuzen - Darmštat 0:1 (0:1)
/Sulu 8/

Ajntraht - Keln 6:2 (4:1)
/Majer 4, 23, 87, Kastanjos 15, 30, Seferović 73 - Modeste 28, Hajnc 81/

Petak:

Borusija Menhenhgladbah - HSV 0:3 (0:2)

TABELA: Borusija Dortmund 12, Bajern Minhen 12, Volfzburg 9, Ajntraht Frankfurt 7, Šalke 7, Verder 7, Herta 7, Keln 7, Ingolštat 7, Majnc 6, Darmštat 6, HSV 6, Bajer Leverkuzen 6, Augzburg 1, Hofenhajm 1, Hanover 1, Štutgart 0, Borusija Menhengladbah 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC