• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bordo mašina konačno proradila

Autor mondo.ba

Tek u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine aktuelni šampion Sarajevo upisao je prvi gostujući trijumf. Privremeni trener Almir Hurtić prezadovoljan. Trener Radnika: "Sarajevo je drugi kalibar".

Pobjedom protiv Radnika 3:0, ekipa Sarajeva konačno je stigla do slavlja u gostima, a sa nova tri boda tim koji privremeno vodi Almir Hurtić "progurao" se na treću poziciju Premijer lige BiH.

Na tri prethodna gostovanja u Travniku, Zenici i Istočnom Sarajevu, Sarajlije su osvojile samo jedan bod, uz jedan postignuti pogodak, a sada su u Semberiji čak tri puta tresli protivničku mrežu.

Čuvara mreže Radnika Asmira Avdukića prvi je "načeo" Krste Velkoski, da bi u nastavku meča golovima Leona Benke i Ševke Okića tim sa "Koševa" ovjerio ubjedljiv trijumf.

"Morate biti zadovoljni kada pobijedite sa tri razlike i odigrate jednu dobru i borbenu utakmicu. Smatram da smo uradili dobru pripremu, dobru analizu Radnika, kvalitetno smo radili na treninzima i momci su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili u svlačionici i ja im ovim putem čestitam", izjavio je Hurtić nakon meča, a prenosi zvanični sajt Sarajeva.

Trener Bijeljinaca Slavko Petrović svjestan je da je Sarajevo mnogo kvalitetnija ekipa.

"Čestitam ekipi Sarajeva na zasluženoj pobjedi. Sarajevo je danas pokazalo jednu veliku disciplinu, tako da nam nisu puno dopustili, ali to je protivnik, što sam rekao prije utakmice, drugog kalibra. Za mene je Sarajevo najkvalitetnija ekipa u BiH i jednostavno, to su i na terenu pokazali. Mi nismo uopšte uspjeli da dođemo pravi u duel. Ta naša jačina, koja nas je krasila posljednjih par nedjelja, kroz vrhunsku tehniku, protiv Sarajeva nije došla do izražaja", istakao Petrović.

Pogledajte golove i najzanimljivije detalje sa jučerašnje utakmice.

...
Izvor: YouTube

Radnik je ovim porazom pokvario dosadašnji učinak. Semberci su pretrpjeli drugi domaći neuspjeh, a zanimljivo je da su uz lidera Zrinjski jedina ekipa koja gostujući teren nije napuštala pognute glave.

Bijeljinci su ostali na 15 bodova, a u narednom kolu gostuju upravo Mostarcima, dok će Sarajevo na "Koševu" dočekati Vitez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC