• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac: Nećemo se braniti na Bilinom polju

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Banjalučani najavljuju nastavak tradicije protiv Čelika koji ih nije pobijedio devet godina.

 Borac pred gostovanje Čeliku Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Derbi desetog kola Premijer lige BiH koje je pred nama odigraće u subotu Čelik i Borac na Bilinom polju od 18.30.

Tradicija je na strani Borca koji nije poražen u duelu sa Čelikom u posljednjih devet godina. U 15 mečeva crveno-plavi su ostvarili deset pobjeda i pet remija.

"Uvijek se kaže da je tradicija tu da se ruši, ali ja ne bih volio da bude tako, želimo da nastavimo tradiciju. Međutim, čeka nas izuzetno dobra i kvalitetna ekipa, čeka nas dobro selektirana i postavljena ekipa, oni u svakom trenutku znaju kako da napadne, kako da se brani, ekipa koja ima malo mana i to stavlja ispred nas veliki zadatak. Svjesni smo da su bez poraza na Bilinom polju i da tu igraju dobro. Mi smo međutim sličnu takvu utkmicu odigrali sad i dobrom igrom zabilježili pobjedu i to nam daje za pravo da gajimo nadau i da vjerujemo u svoje mogućnosti i u dobar rezultat", rekao je trener Borca Petar Kurćubić.

Borac je vezao dve pobjede, protiv Zrinjskog u prvenstvu i Mladosti iz Gacka u Kupu, a to bi trebao biti dodatan motiv igračima u crveno-plavom.

"Očekujem da poslije dva vezana uspjeha i igrajući na izuzetnom terenu u noćnom terminu igrači protiv dobre ekipe imaju velik motiv i da izađemo vrlo motivisani i ambiciozni i da radimo ono što možemo i što znamo i da to radimo što duže i uvedemo Čelik u problem pozitivnog rezultata. Nijednog momenta nećemo željeti da se samo branimo na Bilinom polju, ideja je da napadnemo kad god možemo, ako možemo od prvog minuta i da tražimo puteve da postignemo gol, jer svjesni smo da gol ili dva dovodi nas u situaciju za povoljan rezultat.Svjesni smo da moramo da odigramo jako dobro u Zenicu, ali vjerujem u ove igrače", istakao je Kurćubić.

Čelik trenutno ima i velikih problema jer trener Boris Pavić nije dobio radnu dozvolu i napušta klub, a Zeničani su već ostali bez uprave. Trener Kurćubić ipak kaže da to nije nešto o čemu njegova ekipa uopšte treba da razmišlja.

"To neće odlučiti ovu utakmicu, utakmica se igra i igrači Čelika će sigurno igrati sa velikim motivom, a o svojim problemima razmišljati tek poslije utakmice. Mislim da to nema veze, to će biti jedna borbena fajterska utakmica i nadam se da će svi uživati u kvalitetu i dešavanjima na terenu".

On neće moći da računa na Tonija Jovića, te na povrijeđenog Koljića i Đurđilovića.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Uglješa Radinović jedan je od onih koji će istrčati na travnjak Bilinog polja.

"Svi znamo da nas očekuje zaista teška utakmica, oni ne znaju za poraz kod kuće i biće veoma teško, ali vjerujemo u sebe. Pobjeda nad Zrinjskim nam je dala samopouzdanje i vjeru da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Daćemo sve od sebe da se vratimo sa pozitivnim rezultatom.Hendikep je što ne igra Toni Jović, naš najbolji strelac, možda i igrač ove sezone, ali vjerujem da oni koji će njega zamijeniti mogu njega da zamijene, vjerujemo svi u sebe. Nećemo kao poslije prvog kola da se uzdignemo, zato sada hoćemo da pobjedu protiv Zrinjskog opravdamo u Zenici, a potom protiv Rudara", rekao je Radinović.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Subota

Drina – Velež (15.30)

Rudar – Slavija

Čelik – Borac (18.30)

Nedjelja

Sarajevo – Vitez (15.30)

Travnik – Željezničar

Zrinjski – Radnik (18.30)

Široki Brijeg – Sloboda (19.00)

Ponedjeljak

Olimpic – Mladost DK (15.30)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC