• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Magija Levandovskog!

Autor mondo.ba

Bajern Minhen je na gostovanju Majncu u prvom poluvremenu promašio jedanaesterac, da bi sjajni Poljak 100. i 101. golom u Bundesligi u nastavku anulirao promašaj Tomasa Milera za sedmi uzastopni trijumf Bavaraca.

Bajern iz Minhena nastavlja da melje protivnike u Bundesligi.

Bavarci su u sedmom kolu slavili ubjedljiv trijumf u Majncu i tako stigli do sedmog uzastopnog prvenstvenog trijumfa, uz impresivnu gol razliku 23:3, što je najbolje otvaranje sezone u istoriji kluba!

Junak je ponovo bio maestralni Robert Levandovski, koji je za današnji meč posebno pripremio majicu ispod dresa.

Ipak, nakon prvih 45 minuta nije izgledalo da će tim Pepa Gvardiole doći do lagana tri boda. Veliku priliku Bajern je propustio u 21. minutu. Dosuđen je penal za goste, ali je Tomas Miler poslao loptu daleko preko gola domaćih.

Zanimljivo, golman Majnca Loris Karius uspio je da sačuva svoju mrežu čak četiri puta od posljednjih šest kada je dosuđen jedanaesterac protiv njegovog tima (tri odbrane i jedan promašaj).

DORTMUND

Levandovski je tokom četiri sezone u Borusiji iz Dortmunda postigao 74 pogotka, dok je u dresu Bajerna, do sada bio strijelac 17 puta.

Ali, u nastavku je sve došlo na svoje mjesto. Sjajni Robert Levandovski nastavio je golgetersku seriju. Poslije nestvarnog meča protiv Volfzburga, kada je mrežu protivnika tresao čak pet puta u devet minuta, Poljak je i u Majncu potvrdio da je u odličnoj formi.

Prvo je u 51. minutu postigao prvi, a onda 12 minuta kasnije i drugi pogodak, ukupno njegov 100. i 101. u Bundesligi. Nijedan strani igrač nikada u njemačkom prvenstvu nije postigao toliko golova za tako kratak period (168 utakmica).

Kingsli Koman golom u 68. minutu samo je uljepšao trijumf Bavaraca.

Bajer iz Leverkuzena nije se ni oznojio u Bremenu. Isprašio je domaći tim sa 3:0 i tako prekinuo seriju od tri uzastopna poraza.

Štutgart je ove sezone na četiri domaće utakmice uputio čak 91 šut na gol protivnika, koji je šutirao 34 puta. Sva četiri meča Štutgart je izgubio!

Sa druge strane, očajnu seriju nastavio je Štutgart, koji je u derbiju začelja doživio poraz na domaćem terenu od Borusije iz Menhengladbaha, koja očigledno ulazi u formu poslije očajnog starta sezone.

U još jednom meču ekipa iz samog dna tabele bili su uspješniji gosti. Hofenhajm je odnio bodove iz Augzburga, dok je jedini domaći bod ove subote osvojio Volfzburg protiv Hanovera ili bolje rečeno izgubio dva planirana, s obzirom da je Hanover posljednji na tabeli sa samo dva boda.

I na posljednjem današnjem meču radovali su se gosti.

Leroj Sane nastavio je golgetersku seriju i u Hamburgu. Trećim golom u posljednja tri meča donio je minimalan trijumf Šalkeu protiv HSV-a. Ovom pobjedom tim iz Gelzenkirhena probio se na drugo mjesto, ispred Borusije Dortmund, koja sutra dočekuje Darmštat.

BUNDESLIGA - 7. KOLO:

Augzburg - Hofenhajm 1:3 (1:1)
/Ja Čeol 38 - Foland 10, 68 penal, Šmid 73/

Verder - Bajer Leverkuzen 0:3 (0:1)
/Mehmedi 31, Brant 58, Kampl 65/

Majnc - Bajern Mihnen 0:3 (0:0)
/Levandovski 51, 63, Koman 68/

Štutgart - Borusija Menhengladbah 1:3 (1:2)
/Ginček 40 penal - Džaka 17, Gentner 20 autogol, Rafael 90/

Volfzburg - Hanover 1:1 (1:0)
/Dost 40 - Kijotake 57/

Hamburger - Šalke 0:1 (0:0)
/Sane 60/

Odigrano u petak:

Keln - Ingolštat 1:1 (1:1)
/Modest 10 - Matip 20/

U nedjelju:

Ajtraht Frankfurt - Herta (15:30)
Borusija Dortmund - Darmštat (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 21, Šalke 17, Borusija Dortmund (-1) 16, Volfzburg 12, Bajer Leverkuzen 12, Keln 11, Ingolštat 11, Herta (-1) 10, HSV 10, Majnc 9, Darmštat (-1) 9, Ajntraht Frankfurt (-1) 8, Verder 7, Borusija Menhengladbah 6, Hofenhajm 5, Augzburg 4, Štutgart 3, Hanover 2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC