• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šut karta, dio deveti

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Svega šest osvojenih bodova od mogućih 30 koštali su posla trenera Drine Vladicu Petrovića, koji je deveti smijenjeni kormilar u prvih 10 kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Drina iz Zvornika otpustila trenera Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Upravni odbor Drine iz Zvornika uručio je otkaz treneru Vladici Petroviću nakon serije izuzetno loših rezultata.

Naime, Zvorničani su u prvih 10 kola osvojili svega šest bodova. Upisali su samo dvije pobjede i čak osam poraza, pa nakon trećine prvestva ubjedljivo drže premijerligaški "fenjer".

Već sada je Drina udaljena šest bodova od zone spasa, pa su iz Uprave kluba odlučili na promjenu trenera. Za vršioca dužnosti imenovan je Svetozar Vukašinović, drugi Petrovićev pomoćnik, dok je i prvi, Miloš Bošković, takođe smijenjen.

KUPOVI

Drina je već na prvoj stepenici eliminisana u Kupu BiH, i to na domaćem terenu od federalnog prvoligaša Bratstva iz Gračanice (0:1). Jedini uspjeh Zvorničani su napravili u šesnaestini finala Kupa Republike Srpske, gdje su u gostima slavili protiv drugoligaša Srpske OFK Glasinca sa Sokoca 4:1.

"Fudbalski klub Drina obavještava javnost da je nakon analize stanja u klubu i postignutih rezultata u prvih deset kola Premijer lige BiH odlučeno da se sa mjesta trenera prvog tima smijeni Vladica Petrović.

Po istoj odluci, sa mjesta prvog pomoćnog trenera smijenjen je i Miloš Bošković. FK Drina se zahvaljuje dosadašnjim trenerima na saradnji i svemu što su do sada uradili za klub.

FK Drina će intezivirati aktivnosti na dovođenju novog trenera, a ekipu će do imenovanja novog trenera voditi dosadašnji drugi pomoćnik Svetozar Vukašinović", navodi se u saopštenju Zvorničana objavljenom na službenoj internet stranici kluba.

Vladica Petrović je već deveti smijenjeni trener u Premijer ligi BiH.

Već u drugom kolu promjena na klupi desila se u Vitezu, kada je Valentina Plavšića zamijenio Branko Karačić. U narednom kolu Slavija je otpustila Milana Gutovića, na čije mjesto je došao Darko Vojvodić. Dželaludin Muharemović "otjeran" je iz Veleža poslije petog kola, a "rođene" je preuzeo Dragan Kanatlarovski. Vlado Jagodić podnio je ostavku u Borcu u narednom kolu, a zamijenio ga je Petar Kurćubić, dok su čak tri kluba promijenila trenere poslije sedmog kola. U Širokom Brijegu Slaven Musa stigao je umjesto Davora Mladine, Miodrag Ješić preuzeo je kormilo Sarajeva od Dženana Uščuplića, dok je Milomir Odović svoje mjesto ustupio Vladi Čapljiću, koji je na klupi Željezničara proveo svega tri kola. U utorak je smijenjen, a njegovo mjesto popunio je Edis Mulalić.

Trenerska vrteška tako se nastavlja iz kola u kolo.

Zanimljivo, jedino sarajevski Olimpik u posljednje dvije sezone uspio je da sačuva trenera. Iako Mirza Varešanović veći dio tog vremena, zbog neposjedovanja licence nije sjedio na klupi "vukova", ubjedljivo je najdugovječniji trener u bh. eliti.

Pratite Mondo.ba SPORT na Facebooku

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC