• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živkovići utišali Augzburg, Partizan PRVI!

Autor mondo.rs

I to se dogodilo - Partizan je pobedio u Nemačkoj! Šampion Srbije ima, zahvaljujući pre svega Andriji i Živku, 6 bodova posle 2 utakmice u Ligi Evrope i lider je grupe.

Kakva noć za crno-bele!

Fudbaleri Partizana lideri su Grupe L Lige Evrope posle 180 minuta u Srbiji, Španiji, Holandiji i Nemačkoj! Posle prve pobede u istoriji kluba ostvarene na tlu Nemačke, ujedno i prve na strani od kada je UEFA uvela ligaški deo po grupama, šampion Srbije sa 720.000 evra u džepu od premija, okrenuo je leđa Atletik Bilbau, AZ Alkmaru i Augzburgu.

Na WWK Areni u Bavarskoj, bodreni glasnom podrškom oko 1.000 Grobara, momci Zorana Milinkovića bacili su superligaške muke u zaborav i napravili veliki, veliki podvig. Posle AZ Alkmara, pobedili su i...

AUGZBURG - PARTIZAN 1:3 (0:1)!

Junaci ove pobede svakako su Živkovići, vlasnik "bezbroj" odbrana golman Živko i dvostruki strelac i "asistent" Andrija, ali svakako bi trebalo pomenuti i pohvaliti kapitena Stefana Babovića koji je vodio igru od 1. do 93. minuta, asistirao Živkoviću za 0:1 i oduzeo loptu na sredini terena za 1:3, kada je domaćin pomislio da će, nakon nekoliko promašenih zicera, ipak stići do izjednačenja.


Ne može se reći da je Partizan nadigrao Aubzburg, ali je dobio utakmicu baš onako kako ih se nagubio prethodnih sezona u Evropi, kada je često bio ravnopravan takmac, ali sa terena odlazio pognute glave. Uostalom, ne bismo ni pominjali golmana Živkovića da  bundesligaš nije stvarao velike šanse i promašivao ih, a ako će neko zapamtiti to prezime, onda je to snažni Raul Bobadilja, igrač visoke klase, koji je bio centaralna figura meča, ali koji je dao samo jedan gol.

GRUPA L

U isto vreme, u Grupi L, AZ Alkmar vodio je 2:0 protiv Atletik Bilbaoa, na kraju izdržao i zabeležio prvu pobedu - 2:1. Baš po meri crno-belih. Stanje na tabeli do daljeg biće: Partizan 6, Atletik Bilbao 3, AZ Alkmar 3, Augzburg 0. Milinkovića i momke očekuje dvomeč sa Atletikom, prvo u Beogradu (22. oktobar), potom u Bilbaou, na "San Mamesu" (5. novembar.

Samo, zahvaljujući pre svih Živku Živkoviću.

Na drugoj strani terena, Partizan je bio veoma konkretan u situacijama kada je mogao da preti Marvinu Hicu, koji je skinuo "zicere" Alenu Stevanoviću u prvom i rezervisti Valeriju Božinovu u drugom poluvremenu, ali koji je dva puta gledao kako lopta "zuji" pored njega posle udaraca iz levice mladog driblera Živkovića.

U međuvremenu, a ni ona često nije bila naklonjena Partizanu letos i prethodnih leta, sreća je bila na strani srpskog šampiona, jer je u jeku agresivne ofanzive domaćih početkom drugog poluvremena, nespretni napadač Dži Dong-Von zatresao svoju mrežu za 0:2 i "debelo" otežao posao svom timu.

Otežao je posao svom timu i debitant na evropskoj sceni, Aleksandar Subić, koji je isključen u 64. minutu, pri rezultatu 1:3, ali je Milinković ubacivanjem "precrtanog" Nemanje Petrovića i izvođenjem jedinog klasičnog napadača na terenu, inače rezerviste Valerija Božinova, uspeo da dođe do potrebne stabilnosti u odbrani, pa uporni Nemci u finišu meča nisu uspeli da drugi put savladaju Živkovića i podignu svoje navijače na noge.

Trebalo bi primetiti i da se mladi štoper Miloš Ostojić sjajno snašao nakon što je na poluvremenu zamenio Gregora Balažica, pa je posle uvodne panike u defanzivnoj liniji crno-belih, sredinom drugog dela stekao neophodnu sigurnost i "počistio" sve što je išlo kroz šesnaesterac, bilo kroz vazduh ili po zemlji.

0:1

Strelac prvog gola na utakmici bio je Andrija Živković, posle brze kontre i prave minijature mladog fudbalera. Igrao se 30. minut, kada je omaleni dribler primio dugu loptu u trku, potom iskosa sa desne strane driblingom "izbacio" dvojicu rivala i sa ivice šesnaesterca pogodio dalji ugao gola golmana Marvina Hica.

Sudija Aleksandar Tudor pre svih je video da je to precizan udarac i pokazao na centar pre nego što je lopta ušla u gol.

Majstorija Živkovića za 0:1!
Izvor: Youtube/RTS



Pre toga crno-bele zadesio je peh, jer su već u 20. minutu ostali su bez povređenog Abubakara Oumarua, koji je doživeo povredu zadnje lože, pa ga je zamenio Valerij Božinov.

0:2

Početkom drugog poluvremena, nakon što je Živko Živković dva puta sprečio "viđene" golove domaćina - 0:2. Ovog puta strelac je bio centarfor Augzburga, Dži Dong-Von iz Južne Koreje, koji je trapavo reagovao u svom petercu posle kornera Andrije Živkovića i poslao loptu pod pogrešnu prečku.

Autogol Džija za 0:2.
Izvor: Youtube/RTS


1:2

Nije se slavlje Grobara ni stišalo posle drugog gola svojih ljubimaca, a Augzburg je smanjio. Danas nezaustavljivi Raul Bobadilja odigrao je brazilsku akciju sa iskusnim Halilom Altintopom, uposlio ga petom, pa se otkrio i sačekao pravi povratni pas od iskusnog Turčina koji je tim potezom "bacio na zemlju" celu odbranu Partizana, pa je Bobadilji ostalo samo da smesti loptu u praznu mrežu.

Pogodak Augzburga za 1:2.
Izvor: Youtube/RTS


1:3

Treći gol za osam minuta igre u drugom poluvremenu postigao je, ko drugi, do Živković! Babović je oduzeo loptu na polovini Augzburga, Brašanac je "snimio" Živkovića potpuno samog na desnom krilu, a odbrana domaćih nije bila spremna da se postavi na vreme i to je omaleni dribler surovo kaznio - primio je pas, pogledao, i "drop kik" udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Hica.

Imao je Živković i malo sreće, jer je njegov udarac na putu ka mreži zakačio leđa jednog defanzivca u belom, taman toliko da Hic isprati loptu pogledom.

Treći gol Partizana, drugi Živkovića!
Izvor: Youtube/RTS



I onda drugi veliki peh za Partizan na meču. Prvu evro-utakmicu u karijeri, levi bek crno-belih Aleksandar Subić zapamtiće po tome što je telom sprečio vođstvo Augzburga i... crvenom kartonu. Subić je u 64. minutu dobio drugi žuti karton za "seču" kontre domaćih, pa je trener Zoran Milinković morao potom sa terena da povuče Valerija Božinova, igrača kojeg je uveo sa klupe sredinom prvog dela igre.

Naš reporter Vladimir Sukdolak bio je na stadionu i javljao nam sve ono što nesmo mogli da vidimo putem TV ekrana, a u "live" sekciji izveštaja možete pročitati i njegove utiske.

AUGZBURG: Hic – Verher, Jeon-Ho, Kalsen-Braker (od 75. Trohovski), Folner (od 46. Esvajn) – Ja-Čeol, Bejer, Altintop, Dong-von – Matavž (od 46. Esvajn), Bobadilja.

PARTIZAN: Ž. Živković – Vulićević, Balažic (od 46. Ostojić), Fabrisio, Subić – Jevtović, Brašanac, Babović - A. Živković, Stevanović – Oumaru (od 22. Božinov).

Meč je odlično vodila rumunska trojka, na čelu sa arbitrom Aleksandrom Tudorom. 

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak



IZ MINUTA U MINUT

90+3 - KRAJ UTAKMICE POBEDA PARTIZANA! PRVA U NEMAČKOJ OD OSNIVANJA KLUBA!

85 - ŽIVKOVIĆ OPET BRANI!

Golman Partizana zabeležio je još jednu odbranu i to kakvu! Bobadilja je, nakon što ga je Petrović srušio u kontri i za to zasluženo dobio žuti karton, šutirao desnom nogom sa pozicije za levonogog igrača, prebacio je živi zid, ali je Živković bio budan i hitar - bacio se i zaustavio taj lukav pokušaj najboljeg igrača na terenu.

84 - Korner za Partizan. To je, u odnosu na rezultat i minut utakmice, najbolje što može da se dogodi za crno-bele. Lopta je daleko od gola Živkovića a vreme ide.

75 - Na terenu je bivši nemački reprezentativac Pjotr Trohovski. Izašao je Jan Kalsen-Braker.

75 - Dva puta pali su u razmaku od dve sekunde igrači Augzburga u kaznenom prostoru srpskog tima i obojica prošla bez kazne za simuliranje.

74 - Pritisak Augzburga, za sada bez gola. "Skraćeni korner" domaći su izveli lukavo, vraćanjem lopte na "kapicu" odakle je Bejer tukao iz prve, ali je izblokiran i usledio je još jedan korner, posle kojeg je Živković zabeležio još jednu intervenciju.

66 - Milinković nije imao kud, iako je Božinova uveo u igru umesto povređenog Oumarua, morao je da ga izvuče napolje i uvede Petrovića, koji će pokrivati levi bok, što je i radio na početku sezone.

"Božinovu nije svejedno što je izašao, ali je svima na klupi pružio ruku, verovatno svestan da posle isključenja napadač pri rezultatu 1:3 mora da bude zamenjen", piše naš repoter.

65 - VELIKA ŠANSA ZA 1:4! BOŽINOV!

Babović je povukao kontru, izbacio Božinova na brisan prostor, a Bugarin pokušao da vrhom kopačke pošalje loptu u kontra ugao. Međutim, golman je bio na mestu.

64 - CRVENI!

Partizan je ostao sa igračem manje. Subić je dobio drugi žuti karton, zasluženo, tako da će morati ranije pod tuševe.

"Aleksanda Subić mora da shvati da je dolaskom u Partizan prešao na mnogo veći nivo igre, pogotovo u Evropi. Nepotrebno je dobio prvi žuti karton jer je šutnuo loptu od mesta prekršaja. Kod drugog već nije imao izbora i faul je bila jedina opcija koja mu je preostala", javlja se naš reporter iz Augzburga.

62 - GOOOOOOL! OPET ŽIVKOVIĆ!

Kakva partija mladog krilnog napadača. Partizan opet ima dva gola prednosti. Babović je oduzeo loptu u crvenoj zoni, Jevtović dodao do Živkovića, a ovaj uputio oštar udarac levom sa ivice šesnaesterca, koji je prevario Hica.

Velika radost Grobara i igrača Partizana, dok su domaći navijači zviždali sudiji Tudoru smatrajući da je oćutao faul Baboviću.

Augzburg se nešto kasnije, na svom Twitter profilu, požalio na to da igrači Partizana nisu pokazali "fer-plej" kod četvrtog gola na utakmici, jer nisu prekinuli akciju iako se jedan igrač u belom dresu žalio na povredu.



57 - GOL ZA AUGZBURG!

Realno, bilo je pitanje vremena kada će se sjajni Bobadilja upisati u strelce, a upisao se nepuna tri minuta posle drugog gola Partizana. Duplim pasom sa Altintopom našalio se sa kompletnom odbranom Partizana i pogodio praznu mrežu. Augzburg je opet u igri - 1:2!

54 - (AUTO)GOOOOOL!

Partizan je, praktično ni iz čega, duplirao prednost. Nakon što su crno-beli zaista loše i bojažljivo otvorili drugo poluvreme, došli su do kornera i imali sreće, jer je Dong-Von pogodio svoju mrežu. Živković je odlično poslao loptu u peterac, Hic ostao statičan, a Južnokorejanac pogrešno postavio nogu - 0:2.

50 - "Ne znam šta su se dogovorali crno-beli u svlačionici, ali sam siguran da nisu pričali da treba da igraju ovako panično na početku drugog poluvremena. PUNO sreće i umeća Živka Živkovića", javlja nam se reporter iz Augzburga.

47 - BOBADILJA, ALI ŽIVKOVIĆ!

Živko Živković isključivo je zaslužan što Partizan OČAJNIM ulaskom u drugo poluvreme nije primio dva gola za dva minuta. Loptu Esvajna u prostor smirio je fantastični Bobadilja, Subića bacio na leđa, predriblao Fabrisija i onda, kada se činilo da je sve uradio da postigne gol, šutirao levom sa 7-8 metara udaljenosti i, ponovo izgubio duel sa sjajnim Živkovićem Živkovićem!

46 - VELIKA ŠANSA ZA AUGZBURG!

I velika odbrana Živkovića. Samo što su krenuli s centra, domaći fudbaleri probili su odbranu po desnoj strani, usledio je idealan centaršut novajlije na terenu, Maksa, još jedan novajlija Esvajn šutirao je o zemlju, a Živković udarac sa pet metara udaljenosti uspeo da izbije u korner.

Svi igrači u crnim dresovima su mu čestitali na odbrani utakmice, za sada!

46 - Uz TRI izmene, nastavljeno je drugo poluvreme. Ostojić je zamenio sigurnog Balažica, pa pretpostavljamo da se radi o povredi, dok je u timu Augzburga napravljena dvostruka izmena: izašli su Fojlner i Matavž, ušli Maks i Esvajn!

45+1 - Posle kornera, gužve pred Partizanovim golom i intervencije Subića, Tudor je poslao igrače na odmor. Augzburg je ukupno gledano imao više od igre u prvih 45 minuta, Bobadilja je imao dve odlične šanse, jednom je sa distance oprobao Živkovića, dok je Partizan jednu od dve prilike iskoristio i poveo. Šampion Srbije bi, pre svega, trebalo da deluje staloženije i mirnije u odbrani.

42 - Opet Bobadilja preti, ali je ovog puta bio malo neprecizan. Paragvajac se posle povrede oporavio, odigrao četiri meča u Bundesligi, ali ove sezone nije uspeo da postigne gol. Večeras se namerio da to uradi. Igra odlično za sada i verovatno je centralna figura meča, ali mu nije uspelo ono što Živkoviću jeste - da bude precizan u završnici!

42 - Prilikom poslednjeg kornera u prvom poluvremenu navijači Partizana gađali su Danijela Balera. Ka fudbaleru Augzburga poletelo je nekoliko predmeta, dovoljno da ceo stadion ustane i glasnim negodovanjem isprati ovaj čin gostujućih navijača.

41 - Da li je vreme za prekid crne serije? Partizan nikada nije ni "bod" uzeo u Nemačkoj. Bez pobede i remija je. Nikada nije pobedio u gostima od kada igra liga takmičenja UEFA, a prvo je na taj sistem prešla Liga šampiona, a onda i Liga UEFA, tj. Liga Evrope.

40 - Gužva u kaznenom prostoru Partizana posle prekida koji je izveo Bobadilja, ali je Balažic na penaltiku bio najviši u skoku i izbio loptu u polje.

33 - Živković je utišao WWK Arenu, a Grobari to iskoristili! Glasno navijaju i u ovim trenucima samo se oni čuju!

31 - GOOOOOL! ŽIVKOVIĆ!

Kakav odgovor Partizana! U jeku napada Augzburga, "sevnula" je kontra crno-belih, Babović je sa centra poslao idealnu dugu loptu u prostor za Živkovića, koji je primio taj pas u punom trku, a onda "zalomio" i Folnera i Kalsen-Brakera, pa sa ivice kaznenog prostora pogodio sam donji desni ugao Hicovog gola, koji se bacio ali nije imao šanse da odbrani - 0:1!

Na najbolji način Milinkovićev tim odgovorio je na sve opasniju ofanzivu rivala.

29 - BOBADILJA!

Kao da smo "osetili". Argentinac sa paragvajskim pasošem, posle nekoliko sjajnih poteza u manevru, proigravanja i otvaranja, odlučio da je pripreti, "pucao" je sa distance i naterao Živkovića na intervenciju krajnjim naporima.

"Ouuuuuuu", začulo se na Areni, akcija belih je nastavljena, a umalo nije bilo 1:0 posle udarca glavom Matavža, koji je prošao "tik" pored stative.

Partizan, kako vreme odmiče, na sve većim mukama.

28 - Raul Bobadilja ubedljivo najveća opasnost za Partizan. U sredini svaku njegovu loptu vrebaju iskusni tandem Matavž i Halil Altintop. Povreda Oumarua kao da je sputala saigrače, tako da u poslednjih nekoliko minuta više vremena posvećuju odbrani gola.

23 - OPASNO JE BILO!

Crno-beli su dugu akciju Augzburga prekinuli faulom na "kapici", odakle je probao Bobadilja, ali je tukao prilično neprecizno preko gola.

22 - Božinov ulazi umesto Oumarua, kom lekari Partizana i dalje ukazuju pomoć.

21 - Partizan za sada ne igra loše u fazi napada. Alen Stevanović deluje motivisano i raspoloženo. Plaše pomalo panične reakcije odbrane crno-belih, pogotovo kada po desnom krilu napada Raul Bobadilja i levom Ji Dong-Von.

18 - Veliki peh za Partizan. Oumaru se dugo borio za loptu, rvao se s rivalom, proklizao i - sudeći prema gestikulaciji, doživeo povredu. Podigao se, pogledao ka nebu i ponovo pao.

Izmena je sasvim izvesna.

14 - STEVANOVIĆ!

Sjajan prodor Stevanovića kao odgovor na udarac Bobadilje, brzonogi dribler je jednim potezom izbacio dvojicu čuvara na ivici šesnaesterca, utrčao pred Hica i uspeo krajnjim naporima da proturi loptu pored golmana Augzburga ali nije bilo dovoljno snage u tom udarcu, pa su defanzivci domaćeg tima izbili loptu u polje, malo pre nego što bi preška crtu.

13 - VELIKA ŠANSA ZA AUGzBURG!

Zahvaljujući levom beku Subiću, koji večeras igra prvu međunarodnu utakmicu u karijeri, Augzburg ne vodi 1:0. Dugo je trajala akcija domaćih, prvo je Bobadilja pokušao da probije Subića na desnom krilu, ali sve što je uspeo je da prebaci loptu na drugu stranu, odakle mu se par sekundi kasnije "vratio" centaršut, a Bobadilja tukao volej udarcem iz prve i...

...na gol-crti pogodio Subića!

12 - Posle šuteva Matavža i Živkovića, ništa vredno pomena, osim da Partizan stoji prilično visoko, da se mnogo toga rešava i dešava na samoj sredini terena i da se ne može reći da se bilo ko brani. Crno-beli, kada nemaju loptu, prilično visoko pritiskaju rivale.

4 - Pokušaj Živkovića sa distance, koji je otišao preko gola, bila je prva pretnja po Hica, a potom je Jevtović, koji je ove sezone već isključivan, grubo prekinuo kontru Augzburga i zaradio žuti karton.

2- Tim Matavž je vež u drugom minutu stavio na muke Živkovića., ali je golman crno-belih bio spreman. Golman Partizana morao je da se ispruži da bi zaustavio udarac Slovenca sa 16 metara.

19:00 - Počela je utakmica! Domaćin u beloj, gost u crnoj opremi.

18:59 - Partizan bodri oko 1.000 Grobara, koji su zajedno s domaćim navijačima napravili sjajan ambijent.

18:58 - Kao što je i najavio, Krstić se pojavio na utakmici.



18:53 - Odbranu Partizana napašće tandem Bobadilja-Matavž. Paragvajac je došao u Augsburg 2013. godine i od tada dao 13 golova u Bundesligi, dok je Slovenac stigao leta 2014. i postigao samo dva prvenstvena pogotka.

18:34 - Fudbalski klub Augzburg, koji ove večeri prvi put u istoriji organizuje evropsku utakmicu, u lepom maniru obratio se navijačima Partizana. Svaka čast za to!

18:32 - Crno-beli nisu oduvek imali loša iskustva sa Nemcima. Na putu ka finalu Kupa šampiona 1966. u Briselu, Partizan je u osmini finala deklasirao Verder rezultatom 3:0 u Beogradu (Jusufi, Hasanagić, Primajer), posle čega je poražen 1:0 u Bremenu (Šuc) i otišao je dalje.

Međutim, od tada, Partizan nikada nije izbacio nemački klub u evro-kupovima a sastajao se sa Kelnom (1974/75), Dinamom iz Drezdena (1978/79), Dinamom iz Berlina, Borusijom Menhengladbah, Bajernom i Štutgartom.

18:30 - Partizan je od jalove pobede nad Dinamom iz Berlina (1:0), u revanš meču osmine finala Kupa šampiona u sezoni 1983/84, pet puta igrao sa nemačkim predstavnicima i pet puta izgubio: Borusija Menhengladbah 1:0 i 1:3 (1986/87), Bajern Minhen 0:3 i 3:1 (2002/03) i Štutgart 2:0 (2008/09).

18:28 - Crno-bele će s tribina bodriti, niko drugi, do Nenad Krstić. Pročitajte kako se popularni Krle zatekao u Nemačkoj.

18:26 - Zbog ogromnih gužvi na nemačkim autoputevima, uglavnom izazvanih Oktobefestom u Minhenu, fudbaleri Partizana prethodne večeri nisu stigli na vreme do WWK Arene i nisu odradili uobijačeni trening u terminu meča.

18:25 - Na jugu Nemačke, u Bavarskoj, Partizan bi trebalo da ima glasnu podršku svojih navijača, koji su na dan utakmice bili raštrkani svuda po ovom 280.000 stanovnika velikom gradu.

18:22 - U Augzburgu ima 15 stepeni Celzijusovih i spušta se mrak, tako da je za očekivati da će meč biti odigran po suvom i vedrom vremenu, ali na temperaturi od oko 12-13 stepeni.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC