• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal pomilovao Mančester junajted!

Autor mondo.rs

Bilo je 3:0 u 20. minutu, tako da Luj van Gal može da bude zadovoljan konačnim rezultatom 222. susreta između dva velikana.

"Arsenal je dobar tim, ali dolazimo da pobedimo", poručio je Luj van Gal pred izlazak na "Emirejts".

U 7. minutu njegov tim gubio je 2:0, a u 20. već bilo je 3:0. To je ujedno bio i konačan rezultat utakmice, uz podatak da je Aleks Okslejd-Čemberlen pogodio prečku u nadoknadi vremena.

Brza, kreativna i nepredvidljiva navala Arsenala: Sančez/Ozil/Volkot našalila se sa grogiranom odbranom Mančester junajteda u prvom poluvremenu derbija 8. kola Premijer lige. Bilo je 3:0, a moglo je da bude - da ne preterujemo - 5:1!

Tek u finišu poluvremena, nakon što je Teo Volkot propustio šansu za 4:0, a Aron Ramzi potom nije iskoristio čist zicer za eventualnih 5:0, Junajted je ušao u kazneni prostor i preko Antonija Marsijala imao veliku šansu za gol, ali je Petr Čeh imao poslednju reč.

Rivalitet...

Ovo je 222. susret Arsenala i Mančester junajteda u svim takmičenjima od 13. oktobra 1894. godine, kada su Njuton Hit i Vulrič Arsenal remizirali 3:3. Tako su se tada zvali slavni klubovi, koji su do danas skupili 33 titule prvaka Engleske, s tim da Junajted ima sedam više od Arsenala, a imao je šest manje do formiranja Premijer lige 1992. godine. Do daljeg, skor je 93-49-80 u korist Mančestera.

Do tog, 45. minuta, porazima od Vest Hema, Dinama iz Zagreba, Čelsija i Olimpijakosa poljuljana četa Arsena Vengera, održala je čas modernog fudbala Van Galu, dok je Rajan Gigs nemo sedeo pored Holanđanina i sećao se vremena kada je Junajted harao na ovom stadionu.

I "Hajberiju".

Arsenal u mečevima Premijer lige nije pobedio Mančester junajted od 1. maja 2011. godine, kada je u Londonu bilo 1:0. Od tada, ser Aleks Ferguson, Dejvid Mojes i Van Gal beležili su redom rezultate: 8:2, 1:2, 2:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:2 i 1:1.

Da li je došlo vreme za naplatu dela dugova? Očigledno je bilo već posle 20-ak minuta, ali su "tobdžije" propustile priliku da i ubedljivije pobede velikog rivala, kojem je ovo bio treći poraz ove sezone (Svonsi, PSV).

Odmor je bio preko potreban Van Galu i njegovim izabranicima, koji su 8. kolo dočekali kao lideri Premijer lige, međutim u nastavku nisu mogli da urade ama baš ništa.  Ona šansa Marsijala iz poslednjeg minuta igre u prvom poluvremenu ostala je najbolja koju su "đavoli" imali danas, pa je Arsenal apsolutno zasluženo prekinuo seriju od osam utakmica bez premijerligaške pobede nad Junajtedom.

S ova tri boda, Venger se poravnao na tabeli sa Van Galom (16), a obojica gledaju u leđa Manuelu Pelegriniju, koji je sakupio dva boda više. Šampion Žoze Murinjo je daleko, daleko ispod. Pročitajte sve rezultate, strelce i tabele posle mečeva 8. kola Premijer lige.

U isto vreme, u Velsu, Svonsi je remizirao sa Totenhemom 2:2 (1:0 – Andre Ajev 16, 1:1 – Kristijan Eriksen 27, 2:1 – Hari Kejn autogol 31, 2:2 – Kristijan Eriksen 65), a dan je počeo napetim remijem u "Mersisajd derbiju", Everton - Liverpul 1:1.

Oba gola za Totenhem sjajni Eriksen postigao je iz slobodnjaka, teško je reći koji je bio lepši, ali valja reći da je oba puta tukao u ugao gde je stajao Lukas Fabijanski. Neverovatno.

1:0 - Sančez, 6. minut (asistencija Ozil)



2:0 - Ozil, 7. minut (asistencija Volkot)



3:0 - Sančez, 20. minut (asistencija Volkot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC