• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulalić: Nek sam istjeran, sve za pobjedu!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Trener Željezničara Edis Mulalić na svom debiju na klupi plavih sa "Grbavice" je ostvario pobjedu i to protiv najljućeg rivala - ekipe Sarajeva.

 Edis Mulalić izjava nakon sarajevskog derbija Izvor: MONDO/Samir Cacan

Željo je do trijumfa, prvog poslije 2011. godine stigao golom Brazilca Tijaga kojeg je pogodila lopta poslije udarca Jovana Blagojevića, promijenila smjer i završila u mreži bordo kluba - 1:0.

Edis Mulalić je nedavno naslijedio Vladu Čapljića na mjestu šefa stručnog štaba i prvi zadatak je obavio besprijekorno ako izuzmemo crveni karton zbog prigovora sudiji iz Banjaluke Ognjenu Valjiću duboko u nadoknadi vremena.

"Ako je cijena ove pobjede što sam istjeran, nek me kazne koliko hoće. Mi smo 'skautirali' Sarajevo cijelu sedmicu. Pokušali smo Leona Benka da odmaknemo od našeg gola što nam je uspjelo. Igrali smo agresivno, na ivici grubosti, ali je to dozvoljeno, UEFA je to dozvolila. Ozbiljnost i agresivnost, ja ne znam drugačije. Čestitam igračima, znači da mogu i Željo uvijek mora imati ovakav pristup", izjavio je strateg plavih na konferenciji za štampu poslije 106. sarajevskog derbija.

Prema njegovim riječima, trijumf Želje je mogao da bude i ubjedljiviji. 

"Željo uvijek mora ovakav pristup imati. U drugom poluvremenu smo imali dvije šanse,ali smo mogli pobijediti i s više golova razlike. Što Sarajevo u drugom dijelu nije imalo prilike? Zato što smo se mi tako postavili".

Mulalić je takođe "pecnuo" gostujući stručni štab Sarajeva.

"Na zagrijavanje Sarajeva izašlo je osam ljudi u stručnom štabu. Ja sam zagrijao, s Elvisom Karićem, i sve što smo se dogovorili igrači su nekako ispunili. To ćemo mi slagati. Klub nam je omogućio da možemo na miru raditi u Međugorju. Tri znalca, ­osam samo da smetaju", naglasio je strateg Želje.

...
Izvor: YouTube

OVDJE pročitajte šta je poslije derbija Sarajeva rekao Miodrag Ješić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC