• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez pobede za Klopa na premijeri u Engleskoj!

Autor mondo.rs

Odlična utakmica na "Lejnu", puno prilika na obe strane i sjajne reakcije Lorisa i Minjolea.

Za početak remi!

Debi spektakularno dočekanog Jirgena Klopa u Premijer ligi nije obeleženi trijumfom, mada će neki reći – nije ni porazom!

U derbiju 9. kola Premijer lige, na "Vajt hart lejnu": Totenhem – Liverpul 0:0.

Klop je kraj aut linije, odmah pored Maurisija Poketina, vodio i gledao potpuno ravnopravnu utakmicu dva sastava koji nikako nisu briljirali ove sezone i koji su, dok čekaju rasplet u ovom kolu, s bodom stigli do deobe pete, odnosno deobe sedme pozicije na tabeli.

Liverpulu, osakaćenom povredama ključnih igrača, pripalo je prvo poluvreme, malo korišćeni napadač Divok Oriđi pogodio je i stativu, Ugo Loris u par navrata morao je da pruži svoje najbolje da bi zaustavio crvene, da bi "pevci" u nastavku, kada je oslabio presing gostiju, preuzeli konce igre, diktirali tempo, a pred kraj meča maestralni Kristijan Eriksen proigrao je Harija Kejna koji je tukao sa 15 metara, ali je Simon Minjole zabeležio odbranu utakmice.

Totenhem: Loris - Voker, Aldervireld, Vertongen, Ruz - Ali, Dembele - Čadli, Eriksen, Lamela – Kejn.

Liverpul: Minjole - Klajn, Škrtel, Sako, Moreno - Džan, Lukas, Milner - Lalana, Kutinjo, Oriđi.

Skor: 47-40-75 u korist Liverpula.

Nakon dve minimalne pobede na startu šampionata, nad Stoukom u gostima i Bornmutom kod kuće, računajući i današnji meč "redsi" su zabeležili samo jednu pobedu u sedam kola, nad Aston Vilom 3:2. Sve ostalo – porazi i remiji, tako da Klopa čeka mnogo posla.

On će u četvrtak uveče prvi put izvesti tim na "Enfild" i doživeti ovacija u meču 3. kola Lige Evrope sa Rubinom iz Kazanja, a potom ga čeka meč sa Sautemptonom kod kuće i Bornmutom u Liga kupu, pre nego što 31. oktobra bude izašao na "Stamford bridž" i suprotstavio se Žozeu Murinju.

Klop za prvu utakmicu u svojstvu 25. menadžera Liverpula od osnivanja kluba 1892. godine nije mogao da računa na kapitena Džordana Hendersona, startnog centarfora Kristijana Bentekea i njegovog kolege iz napada Roberta Firmina, zatim štopera Dejana Lovrena i beka Džona Flanagana, dok su u danima pre Klopove promocije na "Efildu" teške, teške povrede doživeli napadač Deni Ings i defanzivac Džo Gomez.

Nije bio redak slučaj kod Klopovog prethodnika, Brendana Rodžersa, da svih ovih sedam igrača budu na terenu.

Utakmica na stadionu Vajt Hart Lejn nije donela mnogo uzbuđenja. U prvom poluvremenu obe ekipe imale su nekoliko dobrih prilika da dođu do prednosti, a najbolju je propustio napadač Liverpula Divok Oriži, koji je u 11. minutu pogodio prečku posle udarca glavom nakon jednog centaršuta iz kornera za desne strane.

Totenhem do kraja prvog dela utakmice nije realizovao dve dobre prilike, prvo je u 28. minutu Klinton N'Žije šutirao sa oko 15 metara desno iskosa, ali se golman Liverpula Simon Minjole u toj situaciji istakao i paradom odbranio pokušaj kamerunskog napadača, da bi potom u 37. još jednom sačuvao svoju mrežu posle šuta Harija Kejna iz slične pozicije.

U drugom poluvremenu timovi su uglavnom bili koncentrisani na odbranu, pa nije bilo mnogo prilika. Emre Džan je u 89. minutu šutirao sa ivice šesanesterca posle jednog solo prodora, međutim, lopta je završila malo pored desne stative gola Uga Lorisa.

REZULTATI 9. KOLA:

Totenhem – Liverpul 0:0

Čelsi – Aston Vila
Kristal Palas – Vest Hem
Everton – Mančester junajted
Mančester siti – Bornmut
Sautempton – Lester
VBA – Sanderlend
Votford – Arsenal (18.30)

U nedelju:

Njukasl – Norič (17.00)

U ponedeljak:

Svonsi – Stouk (21.00)

TABELA: Mančester siti 18, Arsenal 16, Mančester junajted 16, Kristal Palas 15, Lester 15, Vest Hem 14, Totenhem (+1) 14, Everton 13, Liverpul (+1) 13, Sautempton 12, Svonsi 10, Votford 10, Norič 9, Stouk 9, Bornmut 8, Čelsi 8, Vest Bromvič Albion 8, Aston Vila 4, Sanderlend 3, Njukasl 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC