• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O'Nil: Jedina prednost nam je revanš u Dablinu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor irske fudbalske reprezentacije Martin O'Nil je kazao da je BiH težak protivnik, ali da Irci imaju šanse ukoliko u prvom meču u gostima ostvare dobar rezultat.

Selektor fudbalske reprezentacije Republike Irske Martin O'Nil tvrdi da njegov tim ima šanse da u baražu bude bolji od Bosne i Hercegovine i da se plasira na EURO naredne godine u Francusku.

Neposredno nakon što su danas u švajcarskom Nionu izvučeni parovi baraža za plasman na EURO, selektor Irske O'Nil je kazao da ih očekuje težak dvomeč protiv BiH, ali da imaju šansu da izbore kartu za EP.

"Ukoliko postoji išta što nam ide na ruku u ovoj situaciji, to je činjenica da revanš meč igramo u Dablinu pred domaćom publikom. U prvom meču u BiH moramo biti izuzetno dobri da bismo zadržali šanse i da bi drugi meč u Dablinu značio nešto", kazao je O'Nil.

Ističući da je u ekipi prisutna pozitivna atmosfera zbog posljednje pobjede nad Njemačkom, O'Nil je kazao da u narednih nekoliko sedmica treba obaviti pripreme za meč protiv BiH kako bi dali maksimum na terenu. Dodao je da postoje neizvjesnost kada su u pitanju suspendovani i povrijeđeni igrači, ali da je to nešto na šta se ne može mnogo uticati.

Nakon istorijskog nastupa na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Brazilu, reprezentacija BiH će u baražu protiv selekcije Republike Irske pokušati izboriti i prvi nastup na Evropskom prvenstvu.

BiH je do sada protiv Iraca igrala samo jednu utakmicu i Irci su slavili minimalnu pobjedu (0:1). Irska je veoma iskusna u utakmicama baraža za EURO jer je u dosadašnjih pet doigravanja igrala četiri puta i imala polovičan uspjeh.

Prvi meč BiH - Irska igra se 13. novembra u Zenici (20:45 sati), a revanš je tri dana kasnije u Dablinu.

U ostalim susretima baraža za plasman na EURO 2016, voljom današnjeg žrijeba obavljenog u sjedištu UEFA u Nionu, sastaće se Ukrajina - Slovenija, Švedska - Danska i Norveška - Mađarska.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC