• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Široki jak, mi moramo na pobjedu

Autor mondo.ba

Pred meč sa Širokim Brijegom u banjalučkom Borcu kažu da su svjesni jačine protivnika, ali da nemaju izbora i da moraju da idu na pobjedu.

 Borac mora na pobjedu protiv Širokog Brijega Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije tri vezana poraza u prvenstvu i tijesne pobjede u Kupu BiH, Borca čeka teško iskušenje, a to je meč sa Širokim Brijegom (subota 17,00).

Iako se meč igra na Gradskom stadionu u Banjaluci favorit je ekipa Širokog Brijega koja ima samo tri boda manje od lidera na tabeli, tuzlanske Slobode, dok je Borac u zoni ispadanje i novi poraz bi ih doveo u vrlo nezgodnu situaciju.

Upravo zbog toga, pred ovaj meč trener Borca Petar Kurćubić, kaže da njegova ekipa mora da igra na pobjedu.

"Nova utakmica je pred nama, a zahtjevi su isti. Borac je u takvoj situaciji da bez obzira na ime protivnika i teren gdje se igra mora u svakoj utakmici da traži bodove kako bi što prije pobjegao iz opasne zone. Svjesni smo činjenice da će to zbog kvaliteta protivnika sutra biti teže nego na nekim drugim utakmicama. U goste nam dolazi ekipa koja ima šampionske ambicije, koja je stabilizovala tim poslije smjene trenera i koja u zadnje vrijeme ima odlične rezultate pa je uhvatila priključak sa ekipama iz vrha tabele. Oni dolaze vrlo ambiciozno u Banjaluku“, rekao je Kurćubić..

"Ovog momenata su u proednosti što se tiče kvaliteta, samopouzdanja, bodova i svega ostalog, ali to nas pred nas stavlja imperativ da sutra prevaziđemo svoje trenutne sposobnosti, svjesni činjenice da imamo problema i u igri i u rezultatu, da moramo da se nosimo sa imperativom dobre igre, da vratimo samopouzdanje sebi, da ubijedimo sve oko sebe i sami sebe da možemo mnogo više od onog što trenutno pružamo i da u jednoj borbenoj utakmici na nož gdje se moramo boriti za svaki aut, loptu, faul pružimo sve u ovom momentu kada imamo kvalitetniju ekipu ispred sebe", dodao je on.

Šef stručnog štaba Borca neće moći da računa na Đurđilovića i Kukića zbog povreda, a možda i Savanovića, dok Radinović i Vidović sigurno neće igrati zbog kartona.

"Mislim da ekipa Borca u ovom trrenutku nema igrače koji su nezamjenjivi iz prostog razloga što imamo igrače koji su podjednakog kvaliteta i mislim da Borac igra dobro kada čitav tim igra dobro i sve funkcioniše kako treba. Namamo igrača koji može da odluči utakmicu niti da naša igra zavisi od jednog pojedinca. S te strane sigurno je da imamo igrače koji će ih zamijeniti. S druge strane svjesni smo činjenice da su to stanradni igrači koji imaju 7-8 utakmica u nogama i tu možda bude mali problema što će i zamijeniti igrači koji nemaju toiliko takmičarskih utakmica. Mislim da sutra ipak neće odlučiti ni poijedinci ni forma već srce, borbenost i disciplina i nadam se da će svi oni koji uđu na teren željeti da ispune zahtjeve utakmice i da možemo da odigramo jednu ravnopravnu utakmicu", rekao je Kurćubić.

Dati 1000 odsto na terenu

Fudbaler Borca Ajdin Redžić poručio je da on i saigrači moraju da daju ne 100 nego 100 odsto protiv Širokog Brijega. "Treba svakog protivnika respektovati ali treba da gledamo sebe. Igramo sutra kući pod imperativiom pobjede. U krizi smo, imamo tri vezana poraza i u najnezgodnijem trenutku dolazi nam ekipa Širokog. Mislim da sutra ko god da izađe na teren mora da da 1000 odsto sebe da pobjeda ne dođe u pitanje. Pozivam navijače da dođu jer su oni naš 12. igrač", rekao je Redžić.

 U kup utakmici protiv Bratstva iz Gračanice Borac je slavio 1:0, ali ono što nije funkcionisalo je pas igra.

"Svaka pobjeda dobro dođe i koliko toliko podigne sampouzdanje. U toj utakmici imali smo mnogo problema što se tiče pas igre i neshvatljivo veliki broj tehničkih grešaka. Vjerovatno je malo do terena, malo do nas, a malo do toga što posljednjih dana smo uglavnom trenirali na vještačkoj podlozi u Krupi pa nismo adaptirani na ovaj teren i ove uslove. Sve je to pomalo uticalo na naše izdanje. Neki broj igrača smo odmarali za ovu utakmicu, neki su dobili šansu iz treninga i kad se sve sabere onda je cjlokupna slika bila takva. Nadam se da veći dio toga možemo da prevaziđeo i da će nas lopta više slušati i da ćemo biti bolji i konkretniji, te podići nivo igre i doći u poziciju da možemo da tražimo bodove u svakoj utakmici", rekao je trener Borca.

Na pitanje da li bi bio zadovoljan jednim bodom Kurćubić je rekao:

"Mislim da ne treba o tome da pričamo, vidjećemo kako utakmica krene Nama je svaki bod dobar, protiv Širokog vjerovatno u nekim okolnostima ako nas oni nadigraju je dobar, međutim, mi nismo u poziciji da kalkulišemo, mi moramo u svakoj utakmici da idemo na pobjedu", poručio je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC