• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije opet prošle najgore, kažnjen i Borac

Autor mondo.ba

Željezničar i Sarajevo najgore su kažnjeni odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je pod predsjedavanjem Gorana Kosorića na posljednjoj sjednici sa ukupno 17.500 KM kaznila premijerligaše.

 Disciplinska komisija FS BiH opet kažnjavala klubove Izvor: MONDO/Samir Cacan

 Klub sa "Grbavice" je zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača sankcionisan sa 4.500 konvertibilnih maraka.

Takođe, Željin komesar za bezbjednost Erdijan Pekić kažnjen je zabranom obavljanja dužnosti u periodu od dva mjeseca jer je prekršio pravilnik ponašanja članova fudbalske organizacije.

Bordo klub je takođe "udaren po džepu" u iznosu od 4.000 KM, a razlog je upotreba pirotehnike njegovih navijača u derbiju protiv plavih (1:0).

Poslije sarajevskih "vječitih" rivala, najveću kaznu "popio" je banjalučki Borac, koji će u kasu Saveza morati da uplati sumu od 2.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača u derbiju Krajine sa Rudarom iz Prijedora (1:2).

"Velikan iz Platonove" takođe je kažnjen i zbog kršenja člana 17 propozicija takmičenja u Premijer ligi BiH odnosno jer nije imao prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku.

Sa 2.500 KM sankcionisan je i mostarski Velež zbog propusta u organizaciji utakmice sa Travnikom, kao i upotrebe pirotehnike i kršenja člana 17 propozicija takmičenja, jer ni "rođeni" nisu imali prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku.

Licencirani pomoćnik je krivac i što je zvornička Drina kažnjena sa 2.000 KM, a u budžet FS BiH će po hiljadarku iz dosad navedenih razloga uplatiti Sloboda iz Tuzle i mostarski Zrinjski.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC