• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj sezone za golmana Sarajeva!

Autor mondo.ba

Golman Čelsija na pozajmici u Sarajevu Matej Delač neće nastupati za bordo klub do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine jer je obnovio povredu ligamenata koljena zbog koje će morati na operaciju.

 Matej Delač zbog povrede će pauzirati do kraja sezone u PL BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Čuvar mreže aktuelnog šampiona BiH je povredu zadobio 10. oktobra na prijateljskoj utakmici sa Novim Pazarom, ali su informacije o njegovom stanju bile pozitivne krajem prethodne nedjelje.

Međutim, Delač obnovio povredu koljena na treningu prilikom izbacivanja lopte i promjene kretanja, pa je zaključeno da će morati da "ide po nož", prenio je zvanični sajt kluba sa Koševa.

"Sve je bilo dobro i učestvovao sam u trenažnom procesu, međutim, prilikom jednog izbacivanja i promjene kretanja, koljeno je opet izletjelo kao na utakmici u Mostaru. Dijagonoza je da moram na operaciju, koja će uslijediti u narednim danima", izjavio je golman sarajevskog kluba.

"Osjećam se dobro, jeste teška situacija, ali moje samopouzdanje je ne promijenjeno. Jedva čekam da operaciju ostavim iza sebe i da krenem u potpunosti sa rehabilitacijom. Želim da se vratim što prije na teren, svjestan sam težine povrede, ali od kukanja nema ništa", dodao je Delač, koji je u dosadašnjem toku sezone zabilježio devet nastupa.

Senad Maskić, ljekar iz medicinskog tima FK Sarajevo je izrazio nadu da će operacija biti uspješna i da Delač bude "naoružan" strpljenjem.

"U razgovorima sa njim zaključio sam da je on zaista psihički jako stabilan, uprskos težini povrede i da je isključivo fokusiran na proces opravka, što je jako dobro. Matej ima maksimalnu podršku našeg medicinskog tima u njegovom opravku", istakao je Maskić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC