• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter na vrhu, Handanović činio čuda

Autor mondo.ba

Gari Medel postigao gol za vođstvo Intera protiv Rome, a Handanović ga sjajnim intervencijama sačuvao za pobjedu i lidersku poziciju Serije A. Pjanić isključen, Džeko zamijenjen.

Inter je prvi na tabeli Serije A. Neroazuri su u subotnjem derbiju 11. kola savladali Romu na Meaci i preoteli joj poziciju broj jedan.

A do nje su stigli u svom stilu. Dovoljan im je bio jedan gol, onaj Garija Medela iz 36. minuta. Ovo je tek 11. gol Intera u isto toliko kola, ali Interisti se sigurno time neće opterećivati.

Uspjeli su Roberto Manćini i njegovi igrači da nametnu svoj stil igre. Nije tu bilo mnogo lepršavosti, lijepih akcija i poteza, viđena su tek dva šuta Intera u okvir gola, ali su momci u crveno-crnim dresovima čvrstom igrom i borbenošću došli do sva tri boda.

Na drugoj strani Roma je napadala, šutirala, ali ovo je bilo veče Samira Handanovića.

Golman Intera činio je čuda na golu Intera i uz Medela je najzaslužniji za sedum pobjedu ove sezone.

Manćini je na teren izveo sastav u kojem nije bilo napadača Ikardija, ali ni Kondogbije, koji je dosad bio važan šraf u veznom redu Intera. Na drugoj strani Roma je bila bez povrijeđenih Totija, De Rosija, Keite, ali sa oporavljenim Salahom, a svoje mjesto u timu zauzeli su i Pjanić i Džeko.

Kuriozitet je da su čast Italije u ovom derbiju italijanskog prvenstva spašavali D’Ambrosio na jednoj i Florenci na drugoj strani, jedini domaći igrači u startnim postavama.

Trenutak odluke desio se u 36. minutu kada je Medel povukao loptu, krenuo napred a onda opalio sa nekih 25 metara, njegov prizemni šut odsjeo je u mreži Šćešnija – 1:0.

Gol Medela za Inter - Roma 1:0
Izvor: YouTube

Prethodno je Džeko mogao da se upiše u strelce, ali je Handanović odbranio nejgov udarac glavom, a na drugoj strani Šćešni je spasio gol poslije akcije Ljajića i pokušaja Brozovića.

Šansu utakmice Džeko je promašio u 23. minutu, kada je D’Ambrosio izblokirao njegov šut sa dva metra. Da je bio djelić sekunde brži napadač “zmajeva” ne bi ostao na učinku od jednog gola ove sezone.

I u drugom poluvremenu Roma je napadala, ponovo ej Džeko koristio visoke lopte, a Handanović bio na mjestu, a u 66. minutu slovenački golman definitivno je zaradio bonus u ugovoru.

Čak četiri puta u nekoliko sekundi šutirali su fudbaleri “vučice”, ali im se desio – Handanović.

Indisponirani Džeko zamijenjen je u 77. minutu, i to veznjakom Venkurom, što je bio pomalo i nelogičan potez Garsije, jer je tri minute kasnije ostao bez isključenog Pjanića, a trebao mu je gol.

Pjanić je morao u svlačionicu jer je namjerno igrao rukom i zaradio drugi žuti karton.

Bio je to kraj nadanja “vučice” da može do izjednačenja, uprkos terenskoj inicijativi. Inter se dobro branio, a do kraj autakmice Brozović i Perišić mogli su da stave “tačku na i”. Šćešni je međutim odbranio pokušaj Brozovića, a potom i Perišića, koji je poslije odlične solo akcije trebao samo da doda loptu saigraču, međutim oklijevao je i iz duela sa poljskim golmanom izašao kao gubitnik.

Njegova ekipa međutim nije kažnjena za to i stigla je do velike pobjede kojom je izbila na vrh tabela, a priliku da ju stignu imaće u nedjelju Napoli i Fiorentina.

Parovi 11. kola:

Juventus - Torino 2:1 (1:0)
/Pogba 19', Kvadrado 93' - Bovo 15'/

Inter - Roma 1:0 (1:0)

/Medel 36’/

U nedelju

Fiorentina - Frozinone 12.30
Bolonja - Atalanta 15.00
Karpi - Verona
Đenova - Napoli
Udineze - Sasuolo
Lacio - Milan

U ponedeljak

Kjevo - Sampdorija 19.00
Palermo - Empoli 21.00

TABELA: Inter (+1) 24, Roma (+1) 23, Napoli 21, Fiorentina 21, Sasuolo 18, Lacio 18, Atalanta 17, Milan 16, Sampdorija 15, Juventus (+1) 15, Torino (+1) 15, Kjevo 12, Empoli 11, Palermo 11, Đenova 11, Udineze 11, Frozinone 10, Bolonja 6, Verona 5, Karpi 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC