• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK RUDAR: Nemamo veze s nacionaliznom

Autor mondo.ba

FK Rudar Prijedor oglasio se povodom skandiranja njegovih navijača Ratku Mladiću navodeći da klub ne stoji iza nacionalizma na tribinama.

U saopštenju koje je poslano medijima u ime FK Rudar, prijedorski klub se izvinio Željezničaru, ali i upozorio da je ovaj incident predimenzioniran, te da je sve osmišljeno i “zahuvano u kuhinji koja nema veze sa fudbalom”.

Saopštenje FK Rudar Prijedor prenosimo Vam u cjelosti:

“Fudbalski klub Rudar Prijedor nikada nije stajao, niti će, iza političkih poruka i nacionalizma na tribinama jer to ne doprinosi razvoju sportske saradnje i kulture među klubovima rezličitih etničkih grupa u BiH, niti može da stoji iza bilo koga ko se vraća u prošlost i želi da probudi devedesete godine minulog vijeka. Nažalost, FK Rudar

Prijedor ne može da utiče na ‘izolovane slučajeve’ loših namjera od strane pojedinaca i kolektiviteta koje su više nego uočljive.

Naš klub će i ubuduće, kao što je radio do sada, pokušati na sve načine, dijalogom, da iskorjeni svaku političku i nacionalnu retoriku na domaćim utakmicama, ali u ovom trenutku složene situacije u i oko FK Rudar Prijedor moramo da kažemo da smo iznenađeni podmetanjem klipova u točkove od strane onih koji se prikazuju kao vječiti prijatelji kluba i poistovjećuju, personalno, sa tradicijom dugom 87 godina.

Takvima i jeste cilj da stvore negativnu atmosferu oko FK Rudar Prijedor jer se oni u njoj najbolje snalaze, što je stanje haotičnije oni su u većoj prednosti u odnosu na sve one koji istinski pripadaju i vole klub, odnosno normalno, fudbalski razmišljaju.

Svjesni smo svojih trenutnih slabosti, ali i nemogućnosti potpune efikasne reakcije po pitanju koje je uzburkalo fudbalsku javnost u BiH, po našem mišljenju predimenzioniranu i uvećanu sa onima koji na tihi plamen dolijevaju benzin kako bi se on rasplamsao i pretvorio u požar nesagledivih razmjera. Ovim putem želimo da se izvinimo Fudbalskom klubu Željezničar i fudbalskoj javnosti u BiH sa porukom da će Fudbalski klub Rudar Prijedor preduzeti sve legalne i zakonske mjere i metode kako bi domaće utakmice vratio isključivo u sportske okvire i ljubiteljima fudbala u našem gradu poklonio nezaboravne utakmice i istinske sportske praznike.

Pogotovo nas iznenađuje činjenica da u vremenu kada se pojavio tračak nade u bolje sutra i kada smo ugledali put mogućeg spasa da se na naš klub sručila neviđena lavina negativnih konotacija i komentara, potpomognutih dobro osmišljenom medijskom kampanjom i etiketiranjem FK Rudar Prijedor.

I na ostalim stadionima u BiH sa tribina se mogu čuti identične parole i poruke, političke i nacionalne sadržine, ali se nikada nije reagovalo ovako ‘grubo’ kao prema FK Rudar Prijedor i zbog toga izražavamo svoje žaljenje jer to ne doprinosi dobrobiti fudbala i izgradnji povjerenja.

Moramo da istaknemo i žaljenje zbog provokacije koju smo doživjeli na našem stadionu od navijačke grupe iz Bihaća na prijateljskoj utakmici kada je razvijen transparent ‘Srebrenicu vam nikada nećemo oprostiti’, a i taj nacionalnizam i povratak u prošlost od strane gostujućih navijača stavljen je ‘na dušu’ Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Incident na utakmici protiv Jedinstva iz Bihaća je izbjegnut zahvaljujući razumu i toleranciji od strane naših navijača, ali ostala je gorčina poslije svega i pitamo se zbog čega su baš naš klub i naš grad ‘pod lupom’ i monitoringom, evo sada čitamo i UEFA?

Plašimo se, a imamo određena saznanja, da je sve osmišljeno i zakuhano u kuhinji koja apsolutno nema nikakvih dodirnih tačaka sa fudbalskim sportom!

Svaku odluku Fudbalskog saveza BiH i njegovih organa ćemo poštovati i sprovoditi, nadamo se da će one biti u duhu fudbalske igre i otklanjanja negativnosti ne samo na stadionu u Prijedoru već i u svim gradovima gdje se igra Premijer liga BiH.

Fudbalski klub Rudar Prijedor i dalje će, bez obzira na sve poteškoće i podmetanja, nastojati da promoviše fudbalsku igru, ljubav, toleranciju i graditi mostove prijateljstva sa svim ostalim klubovima u BiH, ali i regionu. Bez obzira koliko ‘režiseri’ pokušali u negativnom svjetlu da prikažu naš klub i Grad Prijedor.

S nadom i vjerom u bolje fudbalsko sutra na stadionima u BiH sportski vas pozdravljamo”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC