• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion policija FSBIH: Košulja IN, dolčevita OUT

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Treneri u Premijer ligi BiH ove sezone mogu da nose odijelo u kombinaciji sa košuljom, ali ne i sa dolčevitom, kažu u FSBiH.

Čelnici FSBiH u želji što bolje organizacije Premijer lige BiH usvojili su brojne pravilnike, kao i kodekse ponašanja, te oblačenja, ali su možda i pretjerali sa njihovim tumačenjima.

Disciplinska komisija FSBiH na posljednjoj sjednici održanoj u utorak, a koju je vodio Meho Alibašić, između ostalih kazni izrekla je i kaznu treneru Viteza Branku Karačiću zbog kršenja kodeksa oblačenja na utakmici protiv Slavije.

Ovim kodeksom predviđeno je da treneri mogu da vode ekipu obučeni u klupske trenerke ili odijelo i tu nema ništa sporno osim činjenice da je Karačić na utakmici u Istočnom Sarajevu bio obučen u odijelo, o čemu svjedoči i fotografija, ali i video snimci njegove izjave poslije utakmice.

Čelnicima FSBIH nije se izgleda svidjelo što Karačić ne nosi košulji, već je umjesto nje obukao dolčevitu, kao što je to i ranije činio.

Trener Viteza bio je iznenađen ovakvom odlukom, a kaznu od 1000 KM ne namjerava da plati.

"Neugodno sam iznenađen. Ne znam koji sam to kodeks prekršio. Bio sam u odijelu sa crnom dolčevitom, imao sam tokom utakmice mantil jer je bilo hladno. Na konferenciji za novinare sam ga skinuo i bio u odijelu. Ni u jednom trenutku nisam prekršio kodeks i nije u redu ova kazna, moraće mi obrazložiti šta sam to prekršio. Na kraju krajeva postoji snimak utakmice, kao i konferencije pa neka vide da li sam bio u odijelu ili ne", poručio je Karačić.

Zanimljivo je da je dolčevita ispod sakoa jedan od zaštitnih znakova selektora reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića. Istini za volju, na zvaničnim utakmicama nije viđen u toj kombinaciji, ali jeste tokom selektorskih dužnosti poput obilaska trening kampa "zmajeva", kao i tokom sastanaka sa čelnicima FSBiH.

Ovo je četvrta izrečena kazna ove sezone zbog kršenja kodeksa oblačenja u Premijer ligi BiH ove sezone. Dva puta kažnjen je trener Travnika, na utakmici četvrtog kola protiv Čelika, te na utakmici protiv Slavije, poslije koje je kažnjen i trener «sokolova» Darko Vojvodić. Obojica su tada bili obučeni u «civilke», odnosno majice bez klupskih obilježja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC