• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lugušić: Bez brige za "jedinice"!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Svi imamo pravo na slab dan ili period u životu. Asmir Begović će pomoći odbranama da dobijemo Irce i plasiramo se na EP u Francuskoj. Tu nemam apsolutno ni najmanje sumnje", ističe Enver Lugišić, trener golmana "zmajeva".

Enver Lugušić, trener golmana u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine vjeruje kako će se bh. nacionalni tim plasirati na Evropsko prvenstvo, odnosno da će u baražu eliminisati Republiku Irsku.

Nešto lošija izdanja reprezentativnog golmana Asmira Begovića u posljednje vrijeme sa Čelsijem ne zabrinjavaju Lugušića koji je uvjeren da će čuvar mreže biti glavna karika u novom uspjehu BiH.

"Svi imamo pravo na slab dan ili period u životu. Znamo da je Begović vrhunski golman i to niko ne može osporiti. Ne ide ekipi, ali Asmir i u Čelsiju daje svoj maksimum. Vjerujem da će ih krenuti uskoro. On za reprezentaciju brani dobro i uvjeren sam da će biti jedna od naših glavnih karika u uspjesima u naredne dvije utakmice, odnosno da će pomoći odbranama da dobijemo Irce i plasiramo se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Tu nemam apsolutno ni najmanje sumnje. On je stabilan, odradiće posao kako treba, tj. kao i uvijek biti odličan", rekao je Lugušić.

Svjestan je da u dvomeču sa Irskom "zmajeve" čeka izuzetno težak posao.

"U doigravanju za plasman na EURO 2016 dobili smo teškog protivnika. Iskreno, Irce nismo priželjkivali. Ali šta je tu je... Igramo s njima i to je super za nas, da i ovaj zadatak odradimo na najbolji način. Svi smo nekako htjeli Sloveniju u baražu, pa da kažemo lako ćemo. Moglo se desiti da potcijenimo Slovence i da ispadnemo, što se sigurno neće desiti protiv Iraca. Respektujemo ih, čeka nas rovovska bitka iz koje ćemo, nadam se, izaći kao pobjednici", kazao je Lugušić, naglasivši da se niko u stručnom štabu BiH ne zavarava zbog povreda pojedinih irskih igrača:

"Ne, oni su jaki ma u kojem sastavu nastupe u Zenici. Misle da je njihova prednost što mi prvu utakmicu igramo kod kuće. Ne slažem se sa njima. Trebamo se fokusirati da odradimo svoj posao i svi ispunimo zamisli selektora Mehmeda Baždarevića. Ukoliko bude tako uvjeren sam da ćemo steći prednost na stadionu 'Bilino polje' i odbraniti je u revanšu u Dablinu".

Lugušić, jedan od najboljih bh. golmana svih vremena, tvrdi i da reprezentacija BiH posjeduje izuzetno kvalitetna tri čuvara mreže, ali i da ne treba brinuti za budućnost kada je u pitanju igrač sa brojem 1.

"Do prije nekoliko mjeseci uvijek smo imali rezervne golmane sa 32, 33 ili 34 godine. Napravili smo dobru selekciju, te uz Begovića priključili Jasmina Burića i Ibrahima Šehića, koji brane u grupnoj fazi UEFA Lige Evrope. Oni su relativno mladi sa 26, 27 godina, što je za golmane najbolja dob. Tu su i naša budućnost Kenan Pirić i Goran Karačić. Njih dvojica kao i još nekoliko momaka razvijaju se u vrhunske golmane i bez imali ustezanja mogu reći da BiH ima i imaće odlične golmane", kaže Lugušić.

Utakmice baraža za EURO 2016 nacionalni tim BiH protiv Republike Irske odigraće 13. novembra u Zenici, dok je revanš tri dana kasnije u Dablinu. Oba susreta počeće u 20:45 sati po srednjoevropskom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC