• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavko Petrović: Put od gubitnika do pobjednika

Autor mondo.ba

Trener fudbalera Radnika iz Bijeljine Slavko Petrović o preporodu kluba.

 Slavko Petrović trener Radnika iz Bijeljine o preporodu svog tima Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Septembar 2014. godiine na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine Radnik iz Bijeljine bio je posljednjeplasirana ekipa.

Godinu dana kasnije Radnik je na četvrtom mjestu. U oba slučaja trener je Slavko Petrović.

"Prije 14 meseci klub je bio u teškoj situaciji u svakom pogledu. Bili smo na poslednjem mestu i pokušali smo da se do zimske pauze prestrojimo i uzmemo nekoliko bodova. U zimskoj pauzi dobili smo novi upravni odbor i odmah je pomak bio evidentan. Dobili smo nekoliko dobrih stvari, što kroz ime u Upravnom oboru, što kroz finansijsku pomoć. Dovedena su dva-tri pojačanja i odrađene su ozbiljne pripreme, a rezultat je taj da smo imali fenomenalnu prolećnu sezonu", rekao je za "Nezavisne"  Petrović, koji je svoj zanat učio u Njemačkoj, gdje je radio petnaestak godina u tamošnjim klubovima.

"Svakodnevno otklanjamo probleme. Pretvorili smo jednu gubitničku ekipu u onu pobedničku. Naučili smo da se borimo, a nismo znali. Pokušavam da igračima ugradim taj nemački stil. Bitno je da smo postali trkačka ekipa, što je jedan od uslova da postanemo ozbiljna ekipa", kaže Petrović, koji je u 2015. godini doživio samo PET poraza.

" Drago mi je da je i to neko primjetio. Morate znati da smo u nizu od 11 mečeva bez poraza (pet u Premijer ligi, tri u Kupu BiH i tri u Kupu RS). Nadam se da će naš niz još trajati, kaže Petrović, čija ekipa impresivno igra u gostima, gdje su još bez poraza ove sezone.

"Prije smo primali veoma mnogo golova i jedan od ciljeva je bio da popravimo igru u odbani. Moram reći da smo uspjeli u tome, primili smo svega osam golova u prvenstvu. U suštini igramo isto kući i na strani. Ovde se ekipe uglavnom brane i vreba se šanse iz kontri, tako da je svim ekipama jednostavnije igrati u gostima. Dosad smo prezadovoljni učinkom. Naš cilj je da izborimo opstanak i da sakupimo oko 40 bodova. Sledeća faza je da na zimu dovedemo tri-četiri nova igrača i da se uigramo za sledeću sezonu, u kojoj možemo očekivati novi iskorak", rekao je Petrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC