• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte gde je Ludogorec postao šampion (FOTO)

Autor mondo.rs

Klub iz Razgrada jedno je od najprijatnijih fudbalskih iznenađenja poslednjih godina u regionu, a MONDO je imao priliku da se uveri i zbog čega je tako.

 Trening centar Ludogoreca MONDO reportaža  Izvor: MONDO/ Jovan Terzić

Za Razgrad, siromašno mestašce na severoistoku Bugarske, malo ko u Srbiji je čuo dok se Partizan dve godine uzastopno nije sastajao sa lokalnim fudbalskim klubom Ludogorecom.

Prvo 2013, onda i 2014. crno-beli su eliminisani od bugarskog prvaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Malo ko je to očekivao, ali Ludogorec je odlične partije potvrdio i kasnije, dostojnim otporom daleko poznatijim rivalima iz inostranstva, kao i plasmanom u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Na domaćoj sceni klub iz Razgrada dominira već četiri godine u nizu, pošto je od 2012. jedini osvajao titule u prvenstvu Bugarske.

Da uspon kluba koji je veći deo svoje istorije proveo takmičeći se u drugoj i trećoj ligi nije slučajan, uverili smo se prilikom posete Sportskom centru u Razgradu.

Moderna zgrada, osvetljeni tereni , dva klupska autobusa... Sve to privlačilo je pažnju srpskih novinara koji su doputovali u Bugarsku na prijateljsku utakmicu Ludogorec – Crvena zvezda (subota, 15 časova).

"Kada se završe dodatni radovi, na raspolaganju ćemo imati osam terena i dve zgrade, a u planu je i izgradnja hotela sa pet zvezdica, koji bi koristili samo prvi tim i ekipe koje nam dođu u goste. Upravo je problem smeštaja glavni razlog zašto smo utakmice Lige šampiona morali da igramo u Sofiji",objasnio nam je portparol kluba Vladi Trifunov.

Iako nije mogao (ili želeo) precizno da otkrije, po njegovom mišljenju izgradnja
"Sportskog centra Ludogorec" koštala je oko 10 miliona evra.

"Otvoren je pre tri godine, a izgradnja je trajala manje od dve godine. Trenutno ga pored prvog i B tima, koji se takmiči u drugoj ligi, koristi i 250 igrača iz Omladinske škole".

Sjajni uslovi omogućili su Ludogorecu iste takve rezultate, međutim, ove sezone nije sve tako sjajno. Klub je brzo eliminisan sa evro-scene, a trenutno je četvrti na tabeli bugarskog prvenstva sa šest bodova manje od vodećeg Levskog.

U Razgradu, međutim, ne brinu.

"Ima još dosta da se igra, a razlika nije velika, međutim, razočarani smo zbog rane eliminacije iz Evrope. Klub je letos uložio šest miliona evra u stvaranje tima, ali nedostaju rezultati. Prošle sezone u ovo vreme imali smo desetak bodova više od drugoplasiranog na tabeli... Zbog svega toga imamo i trećeg trenera za četiri meseca. Nadam se da će sada situacija da se promeni",priželjkuje Trifunov.

Portparol
Ludogoreca objasnio nam je i otkud odigravanje prijateljskog meča sa Crvenom zvezdom.

"Svaku pauzu u prvenstvu trudimo se da iskoristimo maksimalno i kroz proveru sa nekim kvalitetnim rivalom. U odličnim smo odnosima sa Laciom i prvobitno smo hteli da se sastanemo sa njima, ali je njihova ideja bila da dođemo u Rim. Nismo bili za to u ovom trenutku, pa smo rešili da pozovemo Crvenu zvezdu koja je u odličnoj formi. Individualni kontakti klupskih funkcionera doprineli su da dogovor bude brzo postignut i evo, posle Partizana, i Crvene zvezde u Razgradu".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC