• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Galatasarajevo"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Bez obzira na rezultat, pobjednik na večerašnjoj utakmici će biti prijateljstvo, poručeno je u subotu sa konferencije za novinare pred prijateljsku utakmicu Sarajeva i Galatasaraja, koja će biti odigrana u glavnom gradu Bosne i Hercegovi

Konferencija za novinare održana je u zgradi ambasade Republike Turske u Sarajevu, povodom prijateljske utakmice aktuelnih šampiona BiH i Turske, koja se igra na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“.



Šef stručnog štaba Galatasaraja Hamza Hamzaoglu kazao je kako je poznato koliki je globalni utjecaj sporta u svijetu, a posebno fudbala, te da su ovakvi sportski susreti važni za jačanje mira i međuljudskih odnosa.

"Mi smo bez puno razmišljanja prihvatili prijedlog Sarajeva za ovu utakmicu. Na taj način smo željeli ojačati naše prijateljstvo. Nadam se da će večerašnji susret biti utakmica u kojoj će preovladavati prijateljstvo i fer-plej", rekao je Hamzaoglu.

Ispred Galatasaraja se obratio i fudbaler ovog kluba Sabri Sarioglu, koji je kazao kako će utakmica biti dobar pokazatelj da BiH i Turska, pored dobrih političkih odnosa, imaju dobre odnose i u fudbalskom smislu.

Sabri je svim navijačima poželio da uživaju u utakmici, te dodao kako će susret sa Sarajevom biti odličan test za Galatasaraj, posebno za mlade igrače ovog kluba.

Trener bordo kluba Miodrag Ješić zahvalio je velikom klubu Galatasaraju na dolasku u Sarajevo.

"Večeras očekujemo fudbalski spektakl. Fudbal se igra zbog navijača i ja se nadam da ćemo svi zajedno uživati u večerašnjoj utakmici", rekao je Ješić.

Fudbaler Sarajeva Adnan Kovačević je poručio kako je čast i zadovoljstvo ugostiti jedan veliki klub kao što je to Galatasaraj, te dodao da očekuje da će "Koševo" biti puno.

Domaćin konferencije za novinare dva fudbalska kluba, ambasador Republike Turske u BiH Cihad Erginaj kazao je da bez obzira na to koji će biti rezultat utakmice, pobjednik će svakako biti prijateljstvo.

Nakon konferencije za novinare razmijenjeni su prigodni pokloni, te održan prijem u zgradi Ambasade Turske.

Prijateljskom utakmicom protiv Galatasaraja, "bordo" tim počinje obilježavanje 70. godišnjice postojanja.

Utakmica na Koševu počinje u 18.30 sati, a za ovaj fudbalski spektakl ranije je u prodaju pušteno 22.000 ulaznica.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC