• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medunjanin: Propustili smo šansu u Zenici

Autor mondo.ba

Haris Medunjanin nakon poraza u Dablinu izjavio je da su "zmajevi" šanse prokockali na "Bilinom polju", kada su imali priliku da postignu još nekoliko golova.

Bosna i Hercegovina poražena je od Irske 0:2 u revanšu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, čime se kvalifikacioni ciklus završio neslavno za četu Mehmeda Baždarevića.

Poslije prvog susreta na "Bilinom polju" i rezultata 1:1, Irci su bili u prednosti zbog postignutog gola u gostima. U revanšu, još veću prednost stekli su nakon što je holandski arbitar Bjorn Kujpers dosudio diskutabilan penal iz kojeg su Irci stigli do vođstva.

"Imali smo šansu da u Zenici damo više golova, jer znali smo da će u revanšu biti teško. Mislim da u ovakvim utakmicama ne smije da se svira onakav penal. Ali, tako je kako je. Moramo dići glavu gore. Imali smo dobru šansu, ali nismo ostvarili cilj koji smo zacrtali", istakao je Haris Medunjanin po završetku meča u Dablinu.

Fudbaleri Deportiva La Korunje protiv Iraca je igrao rovit.

"Primio sam injekciju, tako da nisam imao bolove. U drugom poluvremenu krenuli smo dobro, napravili smo pritisak i očekivali smo da damo gol. Ali, to se nije desilo, primili smo drugi i tu je bio kraj", zaključio je Medunjanin.

Za Bosnu i Hercegovinu ni treća nije bila sreća. Poslije dva neuspjeha u duelu razigravanja na plasman na SP 2010 i EP 2012 protiv Portugala, "zmajevi" su i iz trećeg baraž dvomeča izašli kao poraženi, čime su propustili priliku da "vežu" nastupe na dva velika takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC