• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Sarajevo lako preko Drine, Zrinjski lider!

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion nije imao problema na gostovanju u Zvorniku. Slavija se prošetala kroz "Vrapčiće", Drina i Velež sve bliže nižem rangu takmičenja. U Vitezu tri crvena katona!

Ševko Okić
Izvor: MONDO/Samir Cacan

U prvim utakmicama 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine daleko efikasnije bile su gostujuće ekipe, koje su upisale tri pobjede, i to ubjedljive.

Iako su Zvorničani najavljivali da će pružiti žestok otpor šampionu, fudbaleri Sarajeva već u prvom poluvremenu napunili su mrežu domaćih i riješili pitanje pobjednika.

Za samo 20 minuta bordo tim postigao je tri pogotka. Redom su pogađali Edin Rustemović, Ševko Okić i Haris Duljević, da bi u drugom poluvremenu tempo igre opao. To su iskoristili fudbaleri Drine da Preko Dragomira Nikolića smanje rezultat na konačnih 1:3.

"KARTONIJADA"

Duel u Vitezu između istoimenog domaćina i Radnika donio je samo jedan pogodak, ali i čak tri isključenja. Stevan Jakovljević kod gostiju u 15, odnosno Marko Jevtić kod domaćih pet minuta kasnije zaradili su crvene kartone, pa je susret nastavljen 10 na 10 do 65. minuta, kada su Vitežani ostali sa devet igrača na terenu. Zbog drugog žutog kartona napadač domaćih Nusmir Fajić morao je prije vremena u svlačionicu. Igrača više Bijeljinci su iskoristili 87. minutu i golom Marka Obradovića nastavili sjajan gostujući niz.

Zrinjski je stigao do tri izuzetno važna boda na neugodnom gostovanju Olimpiku. "Plemići" su poveli autogolom Bojana Regoje u finišu prvog dijela igre, da bi u finišu susreta postigli još dva gola. Prvo je Goran Zakarić pred kraj susreta poduplao prednost Mostaraca, da bi konačnih 3:0 postavio Oliver Petrak samo par minuta kasnije.

Velež je u bezizlaznoj situaciji. "Rođeni" su pretrpjeli novi poraz, peti u nizu, a bodove iz "Vrapčića" veoma lako odnijela je Slavija. Gosti iz Istočnog Sarajeva poveli su preko najstarijeg igrača lige Darka Spalevića, da bi na 2:0 povisio Ivan Jovanović.

Posao gostima bio je olakšan od 69. minuta, kada je Mustafa Kodro isključen, te su Mostarci susret nastavili sa igračem manje. Igrački suficit fudbaleri iz Istočnog Sarajeva krunisali su deset minuta prije kraja meča, kada je Spalević svojim drugim golom, a ukupno sedmim ovosezonskim, stavio tačku na "i".

Mladost je slavila u duelu sa Rudar Prijedorom, i to nakon preokreta. "Rudari" su do prednosti došli već u 9. minutu preko Siniše Radoje, da bi u nadoknadi prvog poluvremena Mirza Kovač izjednačio na 1:1. Samo što je počelo drugo poluvrijeme, mladi Belmin Kobilica donio je novi gol ekipi iz Doboj-Kaknja, koja je do kraja susreta sačuvala stečenu prednost i nastavila sa odličnim izdanjima na svom renoviranom stadionu.

U posljednjem današnjem meču gosti iz Travnika iznenadili su favorizovani Široki Brijeg.

Domaći su poveli golom Brazilca Vagnera Santosa Laga u 9. minutu, da bi u 22. na 1:1 izjednačio Feđa Dudić golom sa 11 metara. Ivan Krstanović u 72. minutu obezbijedio je novo vođstvo Širokobriježanima i činilo se tada da će bodovi ostati na "Pecari", ali je u 89. minutu na scenu stupio Žerman Kouadio i donio veliki bod Travničanima, koji bi im mogao mnogo značiti u borbi za opstanak.

Široki Brijeg tako je lidersku poziciju prepustio Zrinjskom, koji nakon nepotpunog 16. kola ima bod više od Šriokobriježana, te dva više od Sarajeva, Slobode i Radnika, s tim da će Tuzlaci svoj meč ove runde odigrati sutra, na "Tušnju" protiv Čelika.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO:

Drina - Sarajevo 1:3 (0:3)
/Nikolić 70 - Rustemović 22, Okić 39, Duljević 42/

Olimpik - Zrinjski 0:3 (0:1)
/Regoje autogol 43, Zakarić 81, Petrak 85/

Mladost - Rudar Prijedor 2:1 (1:1)
/Kovač 45, Kobilica 47 - Radoja 9/

Vitez - Radnik 0:1 (0:0)
/Obradović 87/

Velež - Slavija 0:3 (0:2)
/Spalević 31, pen 80, Jovanović 38/

Široki Brijeg - Travnik 2:2 (1:1)
/Vagner 9, Krstanović 72 - Dudić pen 22, Kouadio 89/

U nedjelju:

Sloboda - Čelik (12:30)
Željezničar - Borac (13:00)

TABELA: Zrinjski 33, Široki Brijeg 32, Sarajevo 31, Sloboda (-1) 31, Radnik 31, Mladost 25, Slavija 24, Čelik (-1) 22, Vitez 22, Željezničar (-1) 21, Travnik 17, Olimpik 16, Rudar Prijedor 16, Borac (-1) 12, Drina 9, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC