• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stouk u polufinalu Liga kupa nakon 43 godine!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Junaci Stouka u četvrtfinalnom susretu protiv Šefild Venzdeja bili su Ibrahim Afelaj i Filip Bredsli, strijelci za siguran trijumf rezultatom 2:0.

Fudbaleri Stouk sitija plasirali su se u polufinale Liga kupa Engleske, prvi put nakon 43 godine. Tada, 1972. godine, Stouk je otišao do finala nakon kojeg je podigao za sada jedini trofej u klupskoj istoriji.

Junaci Stouka u četvrtfinalnom susretu protiv Šefild Venzdeja bili su Ibrahim Afelaj i Filip Bredsli, strijelci za siguran trijumf rezultatom 2:0.

"Da smo dozvolili protivniku malo prostora mogao nam je stvoriti probleme, ali smo to u potpunosti spriječili. Posebno nakon što smo postigli prvi gol, tada smo ih potpuno neutralisali. Naravno da bih volio da odemo do kraja u Liga kupu, ali u konkurenciji su ostali zaista sjajni timovi", rekao je Mark Hjuz, menadžer Stouka.

U polufinalu, nakon ogleda u srijedu uveče, osim Stouka plasirali su se Mančester siti i Everton. "Građani" su na domaćem terenu sa laganih 4:1 savladali Hal siti, dok je Everton, u čijem sastavu ponovo nije bilo bh. reprezentativca Muhameda Bešića, slavio sa 2:0 u gostima kod Midlzbroa.

Nakon večerašnjeg duela u kojem se sastaju Sautempton i Liverpul (20.45 sati) biće poznat i posljednji polufinalista Liga kupa.

Prošle sezone ovo takmičenje osvojio je Čelsi, kojeg je ove godine u četvrtom kolu izbacio Stouk.

Tagovi

Kup

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC