• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Kakva šamarčina Bajernu!

Autor mondo.ba

Ekipa Pepa Gvardiole poslije sedam mjeseci bez poraza, pognute glave napustila je teren. Borusija Menhengladbah slavila je sa ubjedljivih 3:1.

Gotovo savršeni niz Bajerna u Bundesligi ove sezone je prekinut. Poslije rekordnih 40 osvojenih bodova iz 14 kola (13 pobjeda i remi), Bajern je u 15. kolu primio pravu fudbalsku šamarčinu.

Borusija Menhengladbah održala je pravu lekciju Bavarcima i na kraju zasluženo slavila sa 3:1 na Borusija Parku.

Poslije prvih 45 minuta bilo je 0:0, a potom je Borusija razmontirala Bajern sa tri lijepa pogotka. Čast Gvardioline ekipe spasio je Riberi koji se nekoliko minuta ranije vratio na teren poslije osam mjeseci pauze zbog povrede.

Borusija Menhengladbah pred ovaj meč nadala se da može da nastavi seriju od devet mečeva bez poraza koja je počela dolaskom Andrea Šuberta na klupu

Menhengladbah je uvijek bio vruć teren, ali Šubert je od ove ekipe napravio tim koji sada igra dobro i u gostima. Rezultat svega je treće mjesto na tabeli Bundeslige do kojeg je Borusija stigla u subotu spektakularnom pobjedom nad aktuelnim šampionom.

I bez Robena i Alabe, pa i Riberija koji se tek na ovom meču vraća na teren poslije osam mjeseci pauze Bajern je bio favorit, ali na Borusija Parku u Menhengladbahu dočekao ga je hladan tuš.

Momci u bijelim dresovima prvo su istrpili napade Bajerna u prvom poluvremenu i sačuvali “bod” uz malo sreće, jer je Koman polovinom prvog dijela zatresao stativu, poslije šuta Martineza i dobra odbrane Somera.

Tih 0:0 poslije prvih 45 minuta podiglo je samopouzdanje fudbalera u bijelim dresovima, koji su u nastavku natrčali ekipu Pepa Gvardiole i pokazali kako treba igrati protiv Bajerna.

Mrežu Nojera načeo je Vent poslije odlične kombinacije sa saigračima u protivničkom šesnaestercu.

Poslije vodećeg pogotka Borusija se nije pomogla već je igrala visoki pressing i tako šampiona držala na njegovoj polovini, a u 64. minutu fortuna je spasila Bajern novog pogotka. Korb je poslije dobre akcije šutirao, praktično već matirao Nojera, ali lopta se odbila od njegovu nogu, potom i od prečku i završila u korneru.

Ipak, samo dvije minute kasnije Nojer je drugi put morao da vadi loptu iz mreže. Fudbaleri Borusije na ovom meču često su bili na ivici ofsajda, a takva igra im se isplatila u 66. minutu kada se Elvedi pojavio “niotkuda” i spustio glavom loptu za Štindla koji je postigao svoj četvrti gol ove sezone.

“Blickrig” Borusije pogotkom iz kontranapada završio je Amerikanac Džonson u 68. minutu, poslije još jedne neuspješne ofsajd zamke Bavaraca.

Neprimjetni Levandovski u 75. minutu svoje mjesto je ustupio Franku Riberiju, koji je svoj povratak na teren poslije osam mjeseci zbog povrede obilježio pogotkom za 3:1 devet minuta prije kraja.

Bavarci, međutim, nisu uspjeli da naprave neki preokret i izbjegnu prvi poraz ove sezone i prvi poraz još od 16. maja, kada je već krunisanog šampiona savladao Frajburg.

Ekipa Pepa Gvardiola propustila je priliku da se okiti i titulom jesenjeg šampiona, ali bi joj to ipak mogla omogućiti Borusija ukoliko večeras ne savlada Volfsburg.

Uzbudljivo je bilo i na ostalim utakmicama 15. Kola Bundeslige, posebno u Inglštatu, gdje je istoimena ekipa vodila protiv Hofenhajma sve do šestog minuta sudijske nadoknade, kada je Ut “fenjerašu” donio jedan bod.

Herta je u odličnoj formi koju je potvrdila pobjedom nad Bajerom iz Leverkuzena 2:1 i tako se domogla diobe treće pozicije sa osvojenih 26 bodova. Prvu pobjedu berlinskoj ekipi nad “farmaceutima” još od 2009. donijeli su Darida, poslije asistencije bh. reprezentativca Vedada Ibiševića, te Bruks pogotkom u 60. minutu. Strelac za goste bio je Ćićarito.

Potez kola u Bundesligi djelo je Haira Samperija koji je osim što je sa dva pogotka bio junak Majnca u pobjedi nad HSV-om u Hamburgu postigao maestralan vodeći pogodak. Španac je svoj prvi gol postigao volejem sa zemlje. Sjajan potez za TV špice.

Nevjerovatan gol fudbalera Mainza Samperia protiv HSV-a!Lajkujte našu stranicu i podržite nas! - www.sportam.info

Posted by AM Sport on Saturday, December 5, 2015

BUNDESLIGA - 15. KOLO:

Borusija Menhengladbah - Bajern Minhen 0:1 (0:0)

/Vent 54, Štindl 66, Džonson 68 /


HSV – Majnc 1:3 (0:1)

/Đuru 90 - Samperio 16, 51, Klemens 76/


Keln – Augzburg 0:1 (0:0)

/Bobadilja 64/


Herta - Bajer Leverkuzen 2:1 (1:1)

/Darida 7, Bruks 60 – Ćićarito 29/


Ingolštat – Hofenhajm 1:1 (0:0)

/Rodžer 66 – Ut 90+6/


Volfzburg - Borusija Dortmund 1:2 (0:1)

/Rodrigez 90+1 – Rojs 32, Kagava 90+3/

U nedjelju:

Štutgart - Verder (15:30)
Ajntraht - Darmštat (17:30)

Odigrano u petak:

Šalke - Hanover 3:1 (0:0)
(Gajs pen 51, Huntelar 73, Di Santo 82 - Sen-Maksimin 81)

TABELA: Bajern Minhen 40, Borusija Dortmund 35, Borusija Menhengladbah 26,Herta 26, Volfzburg 25, Šalke 24, Majnc 23, Bajer Leverkuzen 21, HSV 21, Keln 20, Ingolštat 20, Darmštat (-1) 15, Ajntraht (-1) 14, Hanover 14, Verder (-1) 13, Augzburg 13, Štutgart (-1)10, Hofenhajm 10.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC