• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pelegrini: Teže nego ikad

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester sitija veruje da ćemo prvi put u 21. veku imati šampiona Premijer lige sa manje od 80 osvojenih bodova.

U Premijer ligi ove sezone apsolutno nema "unapred upisanih" bodova. Čak i Aston Vila, koja je posle 16. kola ubedljivo poslednja, uspela je pre mesec dana da odigra nerešeno sa Mančester sitijem.

Da su "građani" slavili u tom meču, sada bi bili na čelu tabele.

Ovako, lider je Arsenal, koji je u nedelju relativno lako savladao istu tu Aston Vilu, ali je krajem novembra, na gostovanjima Vest Bromviču i Noriču, osvojio samo bod.

"Ovakva situacija nije baš uobičajena za Premijer ligu", smatra menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

"Možda su ove sezone timovi kvalitetniji, a utakmice izjednačenije, ali svakako mislim da će trka za titulom biti veoma teška i da će novi šampion na kraju imati manje od 80 bodova".

Vodeći Arsenal osvojio je 33 boda iz 16 mečeva, što je u proseku malo više od dva boda po utakmici. "Tobdžije" bi po dosadašnjem tempu završile sezonu sa 78 bodova.

Prvak Engleske poslednji put je imao manje od 80 bodova u sezoni 1998/99 (Mančester junajted, 79).

Junajted je 2011. bio šampion sa tačno 80 bodova - devet više od Čelsija i Mančester sitija, kao najbližih pratilaca - ali je u četiri sezone posle te, osvajač Premijer lige imao između 87 i 89 bodova.

Manuel Pelegrini, čiji tim je u osmini finala Lige šampiona izvukao Dinamo iz Kijeva, dodao je da bi mu kruna u Premijer ligi mnogo više značila od evropske.

"U Ligi šampiona može da ti se desi loš dan u polufinalu, da ispadneš i da se niko ne seća šta si uradio te godine. Zato uvek kažem da osvajanje Lige šampiona ne treba da bude opsesija. To takmičenje jeste važno, ali ne smemo zbog njega da zapostavimo Premijer ligu, jer se na kraju prvenstva najbolje vidi kako ste radili tokom čitave sezone".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC