• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drulović: Moj rad? Vrlo sam zadovoljan

Autor mondo.rs

Partizan u sredu protiv Borca završava mučnu jesenju sezonu. Trener Ljubinko Drulović kaže da ne zna da li mu je sreda poslednji radni dan u Partizanu.

 Drulović: Moj rad? Vrlo sam zadovoljan Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



U sredu, oko 19 časova, Partizan će završiti jesenju polusezonu koja je, po mnogo čemu, najlošija u poslednjih 10, 15 godina, a možda i duže.

Da, Partizan je igrao grupnu fazu Lige Evrope, što je, svakako, uspeh ne samo za ovaj klub, već i za ceo srpski klupski fudbal, pošto smo svi svesni gde se on trenutno nalazi. Uz bljesak Vojvodine protiv Sampdorije, Partizan je učinio da srpski klupski fudbal bar malo ustane, pokaže dostojanstvo.

Ali, usledila je šokantna eliminacija od Augzburga u situaciji u kojoj je Partizan imao sve u svojim rukama. Plasman u nokaut fazu Lige Evrope bio bi melem na ranu koja se zove domaće prvenstvo. Međutim, Partizan nije uspeo, a od pogleda na tabelu Superlige u Partizani se crvene (ili bi bar trebalo da se crvene) obrazi.

U sredu od 17 časova (direktan tv prenos od 17 časova na Arena sport 1), Partizan igra poslednju utakmicu ove jeseni. A odigrao ih je nikad više!

U goste, u praznoj Humskoj (Partizan je kažnjen zbog toga što su njegovi navijači vređali Vojvodinu i njene navijače), dolazi hit prvenstva - drugoplasirani čačanski Borac, ekipa koja je "išamarala" Crvenu zvezdu u Kupu Srbije.

S obzirom na to kako igra Partizan u domaćem prvenstvu, ne bi bilo iznenađenje ako Borac odnese bod(ove). Zaostatak od 26 bodova za Zvezdom u ovom trenutku je za Partizan manje-više nebitno, jer ima mnogo većih briga.

Uprava je, bar načelno, ponudila ostavke o kojima će se izjasniti Skupština za 30 dana, a na klupi Partizana već se najavljuju promene.

Međutim, Ljubinko Drulović kaže da on na svoj rad u Partizanu gleda pozitivno!

"Ako uzmemo u obzir da sam za dva meseca vodio Partizan na 15 utakmica i taj period podelimo na dva dela, onda to izgleda ovako - stigao sam kada je Partizan bio u psihološkoj krizi sa puno povređenih igrača. Mislim da smo u drugoj fazi igrali mnogo bolje, osim protiv Augzburga koji baš je mnogo poremetio. Ekipa je ponovo psihološki pala, a to je najteže palo nama. Mi smo najviše želeli da prođemo. Ne bi trebalo to shvatati kao tragediju to je samo jedan fudbalski poraz. Ispadaju i mnogo kvalitetnije ekipe", ponavlja Drulović kao mantru.

Novinari su danas zamolili Drulovića da oceni svoj rad ocenama od 1 do 5.

"Da nije bilo kiksa protiv Augzburga, utisak je pozitivan. Dobro smo radili... Ali, ima stvari koje ne možemo da kontrolišemo, povrede su se ređale kao na traci. Kada se Vulićević povredio prosto sam se pitao da li je moguće. Jesam zadovoljan i pozitivno ocenjujem svoj rad", odgovorio je Drulović.

A Drulovićev učinak je ovakav:

- Na osam utakmica u prvenstvu: tri pobede, tri remija i dva poraza. Gol-razlika 13:11.Kad je preuzeo Partizan, prednost Zvezde je bila 14 bodova, sad je 26.

- U Ligi Evrope (tri utakmice): jedna pobeda i dva poraza, gol-razlika 2:11!


Posle Augzburga dobio je zadatak od svog šefa, sportskog direktora Ivice Ilieva - dve pobede do kraja. Već protiv Rada nije ispunio zadatak - Partizan je gubio 0:2, pa je nekako izjednačio. Drulović je, međutim, i u toj utakmici video pozitivne strane u svojoj ekipi i rekao posle meča: "Pokazali smo karakter!".

Na toj utakmici, navijači Partizana imali su bolesni performans u kojem su pokazali umrlice.

"Ne bih to da komentarišem. Došao sam da radim profesionalno i odgovorno. Moja savest je mirna. Mnogi su mi čestitali na hrabrosti kada sam došao u Partizan. Sve je to sastavni deo fudbalskog i navijačkog folklora. Da smo dali gol (protiv Augzburga) sada bismo pričali drugačije...", bio je komentar Drulovića.

Da li vam je utakmica protiv Borca poslednja?

"Da li je poslednja ili nije, ne mogu da odgovorim. Radim i pripremam se kao da nije. Imam ugovor do kraja sezone".

U goste Partizanu, kao što rekosmo, dolazi Borac, o kojem Drulović kaže: "Očekuje nas teška utakmica protiv Borca koji ove sezone igra dobro i efikasno. Zasluženo je na poziciji na kojoj jeste. To je ekipa koja voli da se nadigrava. Biće teška utakmica. I pored praznog stadiona moramo da damo maksimum i da pobedom završimo polusezonu".

Dodao je i ovo: "Poznajemo Borac, znamo njegov kvalitet, pokušaće da nas iznenadi kao što je iznenadio Zvezdu, ali se nadam da nećemo biti naivni i primati lako golove".

Partizanu će biti teško i zbog još jedne stvari - kadrovske situacije, jer Marko Jevtović ima parne žute kartone, a vezisti Nikola Ninković, Stefan Babović i Saša Ilić se žale na povrede.

Upitan od kada su igrači na odmoru, Drulović je odgovorio: "Od četvrtka su na odmoru i već su dobili plan rada tokom pauze".

Pogledajte celu konferenciju za novinare Ljubinka Drulovića

Partizan pred Borac
Izvor: FK Partizan

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC