• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hasetov memorijal: Željo "okrenuo" Sarajevo

Autor mondo.ba

U derbiju prvog kola Memorijalnog turnira "Asim Ferhatović Hase" u malom fudbalu, Željezničar je poslije preokreta u Skenderiji savladao Sarajevo rezultatom 5:3.

  Bordo tim, kojeg je bodrio veliki broj navijača vodio je sa 2:0 i 3:2, ali je na kraju ostao kratkih rukava prvenstveno zahvaljujući Brazilcu Mailsonu, koji je bio strijelac tri gola za plave sa "Grbavice".

Pogledajte golove...

U prvom meču današnjeg programa Čelik i Slavija su odigrali neriješeno 5:5.

Na 23. po redu Hasetovom memorijalu u Skenderiji takmiči se osam timova podijeljenih u dvije grupe: U prvoj su Slavija, Vratnik, Valcer Beč i Čelik, dok su u drugoj osim sarajevskih rivala i Sloboda odnosno Mladost.

Finalni susret će se igrati u nedjelju u 17.30, a prije finala revijalnu utakmicu će odigrati vetereni Sarajeva i Željezničara.

Delegacija organizatora i učesnika memorijala u subotu su posjetiti mezar Asima Ferhatovića na grublju Bare, njegovu porodicu i položili cvijeće na spomen-obilježju kod stadiona Koševo, koji nosi njegovo ime.

Na kraju turnira stručni žiri će, po tradiciji, izabrati igrača koji najviše podsjeća na Asima Ferhatovića, zatim proglasiti najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelca, golmana i veterana, te najdisciplinovanijoj ekipi uručiti pehar za fer-plej.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC