• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strah od prvog mesta: Arsenal RAZBIJEN!

Kada god mogu da budu prvi, momci Arsena Vengera uglavnom gube. Večeras su razbijeni.

Evo teče 12. sezona od kada je Arsenal osvojio poslednju titulu prvaka Engleske, a jedna tradicija uveliko postaje pravilo:

Ako "tobdžije" Arsena Vengera imaju priliku da kazne loše rezultate glavnih rivala za vrh tabele i (bar na neko vreme) izbiju na prvo mesto, postoje velike šanse da će izgubiti.

Večeras su, za kraj prezanimljivog "Boksing deja", doživeli debakl:

Sautempton – Arsenal 4:0 (1:0) na mestu gde Venger nije pobedio od 2003. godine, a gde je ove subote uveče osramoćen.

Počelo je golom za pamćenje, "Kuka" Martine (vredi gledati više puta), a potom su crveno-beli Ronalda Kumana ukazali na nešto što je notorna istina i što su samo posrtanja drugih bogatih i slavnih engleskih klubova, Čelsija, Mančester junajteda, Liverpula i u poslednje vreme Mančester sitija, prikrivala – Arsenal nema odbranu, a od skoro nema ni pravi vezni red.

Sautemtpon: Stekelenburg – Martina, Fonte, Van Dajk, Bertrand – Klasi, Vanjama – Vard-Prous, Mane, Dejvis – Long.

Arsenal: Čeh – Belerin, Mertesaker, Košelni, Monreal – Ramzi, Flamini – Kempbel, Ozil, Volkot – Žiru.

Trojka Matje Flamini/Loran Košelni/Per Mertesaker osramoćena je u 55. minutu tokom sjajne kontre u izvedbi nezaustavljivog Saida Manea, koju je u 2:0 pretvorio Šejn Long, a onda je došla na potvrdu još jedna hronična mana Vengerove doslednosti – branjenje zonom kod prekida.

U 69. minutu, na centaršut Rajan Bertranda, Portugalac Žoze Fonte prošao je kroz zonu "tobdžija" kao kroz vruć puter i zakucao loptu glavom u mrežu nemoćnog Petra Čeha.

I, kada su svi na jugu Engleske čekali kraj i početak velikog slavlja, Long je uzeo loptu u jednoj od brojnih kontri i ovog puta sam završio posao za 4:0!

Kumanov tim je tako spektakularno prekinuo niz od šest mečeva bez pobede i samo jednog osvojenog od 18 mogućih bodova, tako da je ovo prva pobeda "svetaca" još od 7. novembra i trijumfa u Sanderlendu.

S druge strane, od kada su 21. novembra izgubili u Birmingemu od Vest Bromvič Albiona, Vengerovi puleni imali su pet pobeda i jedan poraz u svim takmičenjima, ali su se večeras prizemljivi pravo na zadnjicu.

Razbijeni su i nadigrani u svim elementima igre, pa ostaju sa dva boda zaostatka za vodećim Lesterom, koji je ranije u subotu poražen od Liverpula. Trijumfom nad Sanderlendom, Siti se primakao Arsenalu na "minus 1", a tu je i Totenhem... Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle kompletiranog "Boksing dej" specijala.

Naš reprezentativac Dušan Tadić ušao je u igru u drugom poluvremenu i u poslednjem minutu utakmice umalo postigao jedan od najlepših golova sezone, ali je njegov lob udarac sa ivice šesnaesterca, posle nekoliko vezanih driblinga i "lažnjaka", otišao preko prečke.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC