• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejo o Milanu: Miha je dobar i hrabar, a ekipa...

Autor mondo.rs

"U suštini, igrači na pojedinim pozicijama nisu loši, ali neki drugi timovi u Italiji i Evropi imaju boljih rešenja"

Izvor: MN PRESS

Legendarni Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore i osvajač titula šampiona Evrope sa Zvezdom i Milanom, i dalje pomno prati dešavanja u svojim bivšim klubovima.

Kao što izazove pažnju kada god nešto kaže o crveno-belima, tako je uvek interesantno čuti šta misli o "roso-nerima", a pogotovo danas, kada je na klupi Milana sedi Siniša Mihajlović, njegov saigrač iz Zvezde i reprezentacije.

"Naravno da pratim Milan. Preko italijanskog Skaja gledam sve mečeve, Milan me zanima više od ostalih klubova, a i Seriju A najviše volim", rekao je "Genije" u Crnoj Gori, gde je proglašen i počasnim predsednikom kluba navijača Milana.

Na pitanje da li je imao ponudu da se vrati na San Siro kao klupski operativac, odgovara da je selidba u Italiju osnovni preduslov za taj posao.

"Malo se menjala ta politika kluba. Ima u klubu dosta bivših igrača (Alberigo, Evani, Stefano Eranio, Filipo Gali, Danijele Masaro, Franko Barezi, Kristijan Broki...) koji danas obavljaju neku vrstu dužnosti, od trenerskog poziva do marketinga, prezentacije... Ne možemo svi da radimo tamo. Ja da sam se opredelio da živim u Milanu verovatno bih našao neku svoju funkciju u klubu. Ali, odlučio sam da živim ovde, u svojoj Podgorici, pa mogu reći da konkretnih poziva nije bilo".

Komentarišući rad Siniše Mihajlovića na klupi "roso-nera", Savićević govori konkretno:

"Miha pruža svoj maksimum i izvlači dosta dobre rezultate kada se pogleda ekipa sa kojom raspolaže".

Podsetimo, Milan je 2016. dočekao na šestoj poziciji tabele, sa osam bodova zaostatka za liderom - Interom.

"U ovom sastavu trenutno odskaču Đakomo Bonaventura, Karlos Baka i Luiz Adriano. To su veoma dobri igrači. Tu je i Mario Baloteli, koji nikako da proigra. Ekipa se dosta muči i realno ima pozicija koje nisu adekvatno popunjene. U suštini igrači na pojedinim pozicijama nisu loši, ali neke druge ekipe, kako u Italiji, tako i u Evropi imaju bolja rešenja".

Savićević je posebno istakao Mihajlovićevu odluku da pruži šansu mladom golmanu Đanluiđiju Donarumi, rođenom u februaru 1999. godine.

"Veliki trenerski rizik Mihajlovića. Skloniti Dijega Lopeza sa gola i staviti umesto njega klinca od 16 godina je zaista hrabro. Miha je tim potezom pokazao da ima trenerski njuh, a Milan je u Donarumi dobio golmana za narednu deceniju - minimum", dodao je Savićević, a preneo portal sansasport.com

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC