• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šejtan" postaje Mađar!

Autor mondo.ba

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Asmir Suljić (24) odlučio je da prihvati mađarsko državljanstvo!

  Nakon što je s "Koševa" otišao u Ujpešt i odigrao nekoliko sezona u mađarskom šampionatu Asmir Suljić je potpisao za tamošnjeg šampiona Videoton.

RAZOČARAN JEŠIĆEM

Suljić je takođe priznao da nije pažljivo pratio dešavanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osim svog nekadašnjeg kluba.

"Sarajevo je dovelo novog trenera. Ne znam dovoljno o Miodragu Ješiću, osim što je vodio ekipe iz Srbije. Razočarao me time što je otjerao Ivana Tatomirovića i Bojana Puzigaću. Mislim da veliki klubovi ne funkcionišu tako da se lako odriču kapitena i standardnog igrača. Valjda se to neće odraziti na atmosferu i rezultate".

"Odigrao sam 11 utakmica u prvenstvu i dvije u Kupu Mađarske. Dobro je što sam se ustalio u prvih 11. Dao sam jedan gol i upisao tri asistencije u dva takmičenja. Zadovoljan sam igrom, ali ne i učinkom. Želim igrati što bolje u Videotonu i nastupiti za reprezentaciju Mađarske", izjavio je Suljić za sarajevsko "Oslobođenje".

Nekadašnjem krilu bordo kluba, koji je od navijača dobio nadimak "Šejtan" (Đavo) ponuđeno je državljanstvo Mađarske koje je prihvatio.

"Dolaskom u Videoton počela je procedura za dobijanje mađarskog državljanstva. Nadam se da ona biti veoma brzo završena i da ću dobiti poziv selektora Bernda Storka. Velika stvar za ovu zemlju je plasman na EURO 2016. Za reprezentaciju nastupa 95 odsto domaćih igrača. U baražu Mađari su pokazali da su bolji od Norveške, koju su pobijedili dva puta (1:0 na gostovanju i 2:1 na domaćem terenu) i zasluženo se plasirali u Francusku".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC