• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenula sarajevska "plava lokomotiva" (FOTO/VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Dvadeset i pet igrača pojavilo se danas na prozivci koju je na stadionu "Grbavica" izvršio trener Željezničara Edis Mulalić.

 FK Željezničar počeo pripreme za proljećni dio sezone u Premijer ligi BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na okupljanju se nije pojavio Samir Bekrić koji će se ekipi priključiti u četvrtak, te Ognjen Đelmić jedan od najboljih igrača Želje u prošloj sezoni.



"Ja sam bio za to da produži, Đelmiću je ponuđen novi ugovor. Sada on vaga da li će prihvatiti uslove", rekao je Edis Mulalić dodao da očekuje da će uskoro biti i kompletiran sastav.

"Očekujem da dovedemo još tri četiri igrača. Da to su ciljana pojačanja, igrači na mjestima koja nam trebaju", kazao je Mulalić i dodao da je zadovoljan s igračima koji su dovedeni u klub.

Prema njegovim riječima dovedeni su nešto iskusniji igrači a u cilju da pomognu mlađima. Prema riječima Željinog trenera nije prirodno da toliki teret pada na mlade igrače.

"Amir Hadžiahmetović je igrao za tri reprezentacije, ligu i Kup. Takav tempo ne mogu izdržati ni igrači u Engleskoj", dodao je Mulalić.

Na prozivci su se pojavili

Marijan Antolović, Vedran Kjosevski, Aldin Ćeman,­ Siniša Stevanović, Benjamin Šehić, Aleksandar Kosorić, Emir Hodžurda, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Adnan Alihodžić, Mirko Kramarić , Jovan Blagojević, Amir Hadžiahmetović, Enis Sadiković, Damir Sadiković, Dino Hasanović, Kerim Memija, Muris Midžić, Mailson, Tiago, Amer Hiroš, Ajdin Mujagić, Ivan Lendrić, Nedo Turković, Dženis Beganović i Haris Heremić.

Ekipa će se u Sarajevu pripremati do 18. januara kada je planiran odlazak u Međugorje gdje će plavi ostati do 30. januara. Glavni dio priprema, od 09. do 19. februara, ekipa će odraditi u Antaliji. Planirano je odigravanje nekoliko pripremnih utakmica.

"Imamo sedam sedmica. Najranije smo krenuli od svih klubova kako bi se uigrali novi igrači. Bolje od nule krenuti da igrači znaju šta trebamo odraditi", rekao je trener Želje.

Zimski prelazni rok bio je buran na "Grbavici", a jedno od najzvučnijih imena koje je pojačalo "plave" je Ivan Lendrić.

"Dogovorili smo se u roku od dvije minute. Pratio sam bosansku ligu i vidio da je Željo šesti na tabeli. Nisu samo napadači krivi. Mislim da se Željo dobro pojačao i da ćemo u ovom periodu gledati drugog Želju", kazao je novinarima Lendrić.

...
Izvor: YouTube

On vjeruje kako će ekipa uspjeti izboriti učešćeu evropskim takmičenjima ove godine.

"Izabrao sam Želju zato što je najveći klub u BiH. Ja sam imao jedan pad u karijeri, ali mislim da ćemo se vratiti i ja i Željo", kazao je Lendrić.

Iako se očekivao odlazak Marijana Antolovića, kapitena "plavih", on se ipak pojavio na okupljanju.

"Želji je cilj da izborimo Evropu. Imamo priliku to da učinimo preko lige i Kupa BiH, pa ćemo vidjeti", kazao je Antolović koji naglašava da je njegov odlazak još uvijek aktuelan, te da očekuje da će više o eventualnom transferu znati u narednih desetak dana.

Na okupljanju se pojavio i Haris Heremić koji je došao na probu. Riječ je o napadaču koji je nastupao za norveškoi Valdres.

 Nakon "prozivke" sarajevski tim je odradio i prvi trening pred nastavak proljećne sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC