• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ME5I!

Autor mondo.rs

Argentinski napadač Lionel Mesi najbolji je fudbaler planete za 2015. godinu! Njegova peta "Zlatna lopta"!

Dileme više nema!

Lionel Mesi je po peti put u svojoj karijeri osvojio "Zlatnu loptu"!

52 gola, 26 asistencija i 5 velikih trofeja u godini iza nas, nagoveštavali su da je on najbolji, ali smo zvaničnu potvrdu dobili i na zvaničnoj ceremoniji u Cirihu. Iza sebe je ostavio Kristijana Ronalda i Nejmara, koji tako nisu uspeli da osvoje svoju četvrtu, odnosno prvu "Zlatnu loptu".

"Ovo je poseban trenutak za mene što sam ovde ponovo, što ponovo osvajam "Zlatnu loptu". Gledao sam prethodne dve godine trijumf Ronalda, a sada sam ja prvi. Hvala svima koji su mi pomogli u tome, pre svega mojim saigračima. Hvala fudbalu u celinu, za sve što mi se lepo i ružno dešavalo u životu - zaslužan je fudbal. Hvala vam!", kazao je Lionel Mesi po preuzimanju "Zlatne lopte".

Prvu "Zlatnu loptu" osvojio je 2009. godine, kada je ona još uvek bila nagrada "Frans Fudbala", a kada su objedinjena ova i nagrada za najboljeg igrača po izboru FIFA, on je pobeđivao 2010., 2011. i 2012. godine, a posle pauze od "dve lopte", trijumfovao je i za najboljeg igrača 2015. godine

On je osvojio 41,33% glasova, drugoplasirani je Kristijano Ronaldo sa 27,76%, dok je treće mesto pripalo Nejmaru sa 7,86% glasova.

Spektakularnu ceremoniju u kojoj smo imali prilike da vidimo pregršt bivših fudbalera i sportskih radnika, sadržao je i muzički program, a osim nagrade za najboljeg fudbalera planete, podeljene su i još neke.

Karli Lojd je najbolja igračica sveta, nagradu za najbolje trenera dobio je Luis Enrike (Barselona), dok je u ženskoj konkurenciji ona pripala selektorki američke reprezentacije Džil Elis.

Najlepši pogodak godine postigao je Brazilac Vendel iz Kruzeira, dok je nagradu "Fair Play Award" dobio Džerald Asamoa.

Najbolji tim sezone čine:

Manuel Nojer (Bajern), Dani Alves (Barselona), Tijago Silva (PSŽ), Serhio Ramos (Real Madrid), Marselo (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Andres Inijesta (Barselona), Pol Pogba (Juventus), Nejmar (Barselona), Lionel Mesi (Barselona) i Kristijano Ronaldo (Real Madrid).

NAJAVA:

Da li će Lionel Mesi po peti put u karijeri osvojiti "Zlatnu loptu"? Da li će Kristijano Ronaldo uzeti svoj četvrti trofej? Ili će Nejmar, po uzoru na Kaku, biti novi Brazilac koji će prekinuti dominaciju ove dvojice? Ostanite sa nama i videćemo...

Ovo kaže statistika...

U godini iza nas Mesi je na 61 utakmici postigao 52 gola i upisao 26 asistencija. Osvojio je i pet trofeja.

Kristijano Ronaldo je na manje utakmica (57) postigao više golova (57), upisao je i 17 asistencija, ali nije osvojio niti jedan trofej.

Nejmar je kao i Mesi osvojio pet trofeja, postigao je 45 golova i asistirao 17 puta, a najmlađi je od trojice učesnika.

CEREMONIJA IZ MINUTA U MINUT:

- LIONEL MESI JE OSVAJAČ "ZLATNE LOPTE" ZA 2015. GODINU!

"Ovo je poseban trenutak za mene što sam ovde ponovo, što ponovo osvajam "Zlatnu loptu". Gledao sam prethodne dve godine trijumf Ronalda, a sada sam ja prvi. Hvala svima koji su mi pomogli u tome, pre svega mojim saigračima. Hvala fudbalu u celinu, za sve što mi se lepo i ružno dešavalo u životu - zaslužan je fudbal. Hvala vam!"

- Još se samo jedno ime čeka... Saopštiće ga Kaka.

- Najbolja igračica sveta je Karli Lojd! Osvajačica Svetskog prvenstva je očekivano trijumfovala ispred Sesilije Šašić i Aje Mijame.

- Brazilac Vendel je bukvalno šokiran što je trijumfovao ispred Mesija i Florencija. On je postigao gol godine. Možete da ga pogledate ovde!

"Hvala vam na ovoj prilici, hvala što ste glasali za mene i moj gol, što sam ovde među igračima koje sam gledao samo na televiziji", poručio je Vendel, a čak 1,6 miliona ljudi je glasalo za njega.

- Glasanje za najlepši gol godine je "zatvoreno". Uskoro saznajemo da li je to Florenci, Mesi ili Vendel.

- ESPN tvrdi da već zna ko je pobednik... I  to ubedljivo.

- Džerald Asamoa, nekadašnji napadač Šalkea, dobija "Fair play award" za aktivno učestvovanje u pomoći izbeglicama.

- Džoi Barton u svom stilu...

- Trener godine je Luis Enrike, osvajač pet trofeja prethodne godine!

U njegovo ime nagradu je preuzeo direktor Barselone Robert Fernandez, i izvinio se u njegovo ime što nije mogao da dođe zbog zgusnutog rasporeda. On je osvojio 31,08% glasova, drugi je Pep Gvardiola sa 22,97%, dok je trećeplasirani selektor Čilea Horhe Sampaoli sa 9.47%.

- Selektorka ženske američke reprezentacije Džil Elis dobija nagradu za najboljeg trenera u ženskom fudbalu.

- Kao što ste primetili u timu godine nema nijednog fudbalera iz Premijer lige, a ono što je neverovatnije je to da su u poslednjih šest godina kada bi se birao tim godine, svoje mesto u njemu našla samo trojica fudbalera iz Premijer lige!

To su Vejn Runi, David Luiz i Nemanja Vidić!

Iz Primere dolazi 47 "pobeda", iz Bundeslige 7, iz francuske lige 5 i Serije A samo 4.

- Za početak ovo je tim godine: 

Manuel Nojer (Bajern), Dani Alves (Barselona), Tijago Silva (PSŽ), Serhio Ramos (Real Madrid), Marselo (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Andres Inijesta (Barselona), Pol Pogba (Juventus), Nejmar (Barselona), Lionel Mesi (Barselona) i Kristijano Ronaldo (Real Madrid).

- Kada smo rekli "fudbalski Oskar", zaista smo to mislili...

-  "Prošlo je mnogo vremena otkako sam osvojio poslednju "Zlatnu loptu". Mislim da sam za to vreme još napredovao, postao vođa tima...", kazao je Mesi.

- "Ja sam potpuno posvećen svom radu, igram fudbal i dalje sam u stanju da igram mnogo godina, da budem najbolji je moj stalni cilj", ispričao je Kristijano Ronaldu voditelju Džejsmu Nezbitu koji ga je šeretski zamolio da se vrati u Mančester junajted.

- Uz spektakularan nastup hrvatskog sastava "2Cellos" ceremonija je počela. Svi su tu.

- Ne znamo čiji je ovo fan, ali...

- Mesijev autogram na Bajernov dres?

- Za promenu, Mesi se obukao "normalnije". Da li će mu promena "taktike" doneti pobedu?

- Još uvek imate vremena da glasate za gol godine. U konkurenciji su Alesandro Florenci (Roma), Lionel Mesi (Barselona), Vendel (Kruzeiro). Glasajte ovde!

- Bivša i sadašnja zvezda Juventusa su u Cirihu...

- Kako to izgleda na fudbalskom crvenom tepihu, kada napadnu fanovi?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC