• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incident na promociji Tumbakovića

Autor mondo.rs

Inauguracija novog selektora crnogorske fudbalske reprezentacije Ljubiše Tumbakovića počela žučnom raspravom predsednika FSCG sa novinarima TV Vijesti i istoimenog dnevnika.

Došao je i dan da vam predstavimo novog selektora. Fudbalski savez je procenio da je Ljubiša Tumbaković najbolji kandidat da obavlja funkciju šefa struke naše reprezentacije. Potpisali smo ugovor na dve godine uz opciju da se produži ako se kvalifikujemo na Mundijal”, rekao je Savićević a onda se neočekivano obratio uredniku sportske redakcije TV Vijesti Aleksandru Radoviću optuživši ga da nije tačno preneo njegov komentar u vezi boljeg trčanja reprezentativaca Crne Gore iz Srbije u odnosu na njihove crnogorske kolege.

"Maliciozan si Sale", rekao je prvi čovek FSCG Radoviću a onda se obratio njegovom kolegi, novinaru dnevnog lista Vijestii Danilu Mitroviću upitavši ga zašto nije preneo navodnu izjavu bivšeg selektora reprezentacije Zlatka Kranjčara da navija za Englesku protiv Crne Gore uz konstataciju "ti si bolestan".

Mitrović je uzvratio kontrapitanjem Savićeviću da li je doktor, pa može da postavlja dijagnoze i rekao da nije preneo izjavu Kranjčara jer mu je saopštio čovek kojem je predsednik FSCG rekao da ga zovne.

"Stojim iza svojih riječi", odgovorio je novinar Vijesti na šta je Savićević nastavio: "Vi izmšljate" i obratio se novinarima porukom "evo kakve su vam kolege"..

Mitrović je na to uzvatio: "Baš me briga šta vi mislite".

Nakon mučne atmosfere koja je potrajala tokom žučne rasprave u pres sali FSCG, konačno je stigao red i da se predstavnicima "sedme sile" u Crnoj Gori predstavi novi selektor Ljubiša Tumbaković. Savićević je prethodno napustio salu.

Novi, četvrti po redu selektor crnogorske fudbalske reprezentacije se proslavio berbom domaćih trofeja na čelu stručnog štaba Partizana sa kojim je osvojio šest jugoslovenskih šampionata i tri Kupa. U svojoj kolekciji trofeja ima i tri prvenstva Kine i dva kupa osvojena sa Šendong Lunengom. Pored “crno-bijelih” i Šendonga u kojem uživa status klupskog heroja, trenirao je i atinski AEK , Al Nasr iz Saudijske arabije, Stil Azin iz Iran i Vuhan Zal iz Kine. Rođen je u Beogradu 2. septembra 1952. godine.

 "Pozdravljam uvažene predstavnike medija. Drago mi je što sam u Podgorici, imam lepe uspomene iz ovog grada, uvek sam se lepo osećao. Zahvalan sam članovima IO koji su mi ukazali poverenje. Znam da je klupa Crne Gore velika obaveza, ali sam je svesno preuzeo. Zahtevi su uvek veliki, ali ja sam uvek verovao u ono što radim. sa velikim optimizmom ulazim i u ovaj posao", prokomentariao je Tumbaković.

Novi strateg "sokola" istakao je da u reprezentaciji ne zavisi sve od trenera.

"Ovo je nacionalni projekat. trener ne može sve. selektor, stručni štab, sve strukture crnogorskog fudbala su na istom zadatku. Ovo je posao koji zahteva veliko strpljenje. A za uspjeh je neophodno da atmosfera bude pozitivna", rekao je Tumbaković.

On je dodao da mu želje za uspehom neće nedostajati na novom radnom mestu.

"Svakom poslu prilazim profesionalno i imam veliku želju, motiv da napravimo dobar rezultat. Uvek sam tražio od svoje ekipe da ide na pobedu. Uvek sam verovao u ono što radim. Ne plašim se, sa velikim optimizimom gledam na ono što dolazi. Nadam se da ćemo svi zajedno podići nivo crnogorskog fudbala. Postoji želja i energija da se dokažem i da napravim rezultat" rekao je Tumbaković  i podsetio da je u Partizanu bio trener velikom broju igrača iz Crne Gore "počev od Predraga Mijatovića i Branka Brnovića, Damira Čakara, Dejana Vukićevića...".

Na pitanje koji su dometi crnogorske reprezentacije novi selektor je odgovorio opaskom "bitno je da želimo, jer onda možemo".

"Grupa u kojoj ćemo se takmičiti je veoma jaka, ali imamo šansi. Uvek se nadam, bitno je da želimo jer onda i možemo", rekao je šef struke "sokola".

Na konstataciju da mu je novi angažman prvi u uozi selektora reprezentacije, Tumbaković je odgovorio: "Vreme je bilo da se okušam i u ovoj ulozi. Ovo je posao koji zahteva iskustvo".

Na šaljivu opasku novinara kako će se snaći u crvenoj opremi aludiraćuji na Crvenu zvezdu I njegovu čuvenu izjavu da nema u gardeobi crveno-bele odeće, Tumbaković je uzvratio u istom tonu: "Blagi sam daltonista. Šalim se. To je nekada bilo rivalstvo, a danas je malo izgubilo snagu".

Tumbaković će na klupi “sokola” debitovati na prijateljskoj utakmici sa Grčkom 24. Marta u Atini.

Tumbaković je u Partizanu, pored toga što je dugo godina bio trener, obavljao funkcije sportskog direktora i potpredsednika kluba i sa obe se povukao u toku sezone.








Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC