• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini: Ja bih ga dao i sa 50 godina!

Autor mondo.ba

Trener Intera ljut kao ris nakon gubitka dva planirana boda protiv debitanta u Seriji A Karpija.

Osam puta ove sezone Inter je slavio identičnim, minimalnim rezultatom 1:0. Činilo se do 92. minuta da će tako biti i u duelu sa Karpijem, a onda je Kevin Lazanja golom krunisao kontranapad gostiju i donio veliki bod simpatičnim gostima.

Inter je tako i treći uzastopni susret na "Đuzepe Meaci" završio bez trijumfa (Lacio 1:2, Sasuolo 0:1), a ljut nakon gubitka dva planirana boda bio je trener Roberto Manćini.

"Tim kao što je Inter mora da postiže više od jednog gola na utakmici. Stoga smatram da bismo tokom prelaznog roka morali da angažujemo još jednog napadača", rekao je po završetku susreta razočarani Manćini.

Očekivao se težak duel protiv Karpija, koji je upisao i četvrti meč u nizu bez poraza. Hrabro su se borili gosti i čak i sa igračem manje uspjeli doći do boda.

"Znali smo da će biti teško. Propustili smo veliki broj prilika pri rezultatu 1:0, ali nismo uspjeli da postignemo još neki gol. Očekivali smo da će sve biti lakše nakon što je Karpi ostao sa deset igrača, ali ponovila nam se situacija iz duela protiv Lacija i Sasuola".

Manćini je, blago rečeno, razočaran golgeterskom formom svojih napadača.

"Neke prilike koje smo stvorili, morali smo da krunišemo golom. Pa ja bih pogodio sa 50 godina! Sramota je kako je odigrao Ikardi. Ako igraš u vrhu napada, to ne znači da možeš samo da stojiš i čekaš da ti dođe lopta", grmio je Manćini na svoje ofanzivce.

...
Izvor: YouTube

Inter polako gubi priključak sa Napolijem i Juventusom u borbi za "skudeto". Dugo su "nerazuri" bili lideri, ali sada je to slaba utjeha.

"Demoralisani smo nakon treće domaće utakmice bez pobjede. Moramo raditi mnogo da poboljšamo stanje. Mnoge utakmice dobili smo 1:0, ali kad imamo priliku da postignemo gol, ne smijemo pomišljati da branimo rezultat", jasan je Manćini.

Inter sada zaostaje šest bodova za vodećim Napolijem, koji je danas slavio u gostima protiv Sampdorije 4:2.

U narednom kolu na programu je jedan od najvećih gradskih derbija na svijetu između Milana i Intera, a prije toga tim Roberta Manćini očekuje prvi polufinalni duel Kupa Italije protiv branioca trofeja Juventusa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC